Muş'ta terörle mücadele

Muş'ta terörle mücadele

Valilik, terör olaylarında kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş makinelerinin kullanılmasını önlemek için alınacak tedbirleri genelgeyle duyurdu

MUŞ (AA) - Muş Valiliği yaşanan terör olaylarında kamu kurum ve kuruluşlarının iş makinelerinin kullanılmasını önlemek için alınacak tedbirlerle ilgili genelge yayınladı.

Genelgede, son günlerde meydana gelen terör olaylarında iş makinelerinin sıkça kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

Kamu ve özel sektöre ait iş makinelerinin kullanımı, sevk ve idaresiyle ilgili bazı tedbirlerin alınmasının uygun görüldüğü belirtilen genelgede şu ifadeler kullanıldı:

"Yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, bunların bağlı ve ilgili kuruluşları bu kurumlar için kiralama, hizmet alımı veya ihaleli iş yapan firmalar ile özel firmalar ve şahıslara ait olan iş makineleri de dahil olmak üzere trafiğe çıkan her türlü iş makinesi için iş makinesinin ruhsat sahibine ait bilgiler, iş makinesi operatörünün adı soyadı ve kimlik numarası bilgileri, iş makinesinin hangi kurum veya kuruluş veya kişi adına iş yaptığı, iş makinesinin hangi iş için görevlendirildiği, iş makinesinin hangi güzergahta hangi saatler arasında çalışma yapacağına ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekmektedir."

Tüm iş makinelerinin kolluk kuvvetleri tarafından gerek seyir halinde gerekse de çalışma esnasında denetime tabi tutulabileceği vurgulanan genelgede şunlar kaydedildi:

"Özel sektör firmaları tarafından kiralanan araçlar için benzer uygulama emniyet ve jandarma tarafından görev ve sorumluluk bölgeleri itibarıyla planlanarak takibi sağlanacaktır. Yaygın şiddet olaylarının cereyan etmesi halinde mülki amirin emri ile 'iş makinesi görev belgesi' bulunduran araçlardan da işlerine ara vermeleri ve gösterilecek yere park etmeleri kolluk tarafından istenebilecektir. Bu durumda araçların yaptıkları işe ara vermeleri ve kendilerine gösterilen yere park etmeleri zorunludur. Bu hususta direnç göstermeleri halinde kolluk tarafından zor kullanılarak iş makineleri parka çekilecek ve 4. madde hükmü uygulanacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :