Muş'ta terör operasyonu

Muş'ta terör operasyonu

Kentte saldırı hazırlığı yaparken yakalanan 2 terör örgütü PKK mensubu tutuklandı- Valilik: - "Her iki örgüt mensubunun da Irak'ın kuzeyindeki kamplarda öz savunma birlikleri ve bomba eğitimi aldıkları, eğitimlerin ardından ülkemize illegal yollardan giri

MUŞ (AA) - Muş'ta düzenlenen terör operasyonunda yakalanan 2 terörist tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında 4 Haziran'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyetlerde bulunmak amacıyla kente gönderildikleri tespit edilen 2 teröristin yakalandığı belirtildi.

Teröristlerin örgütün kamplarında eğitim aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her 2 örgüt mensubunun da Irak'ın kuzeyindeki kamplarda öz savunma birlikleri ve bomba eğitimi aldıkları, eğitimlerin ardından ülkemize illegal yollardan giriş yaparak sansasyonel canlı bomba eylemlerinde bulunabilecekleri anlaşılmıştır. Ayrıca geriye dönük yapılan çalışmalarda, her 2 kişinin de yakalanmamak amacıyla anlık kılık kıyafet değiştirdikleri tespit edilmiştir. Örgüt mensupları çıkarıldıkları adli mercilerce 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmişlerdir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler