Muş'ta soğuk hava nedeniyle iş makineleri dondu

Muş'ta soğuk hava nedeniyle iş makineleri dondu

Hava sıcaklığının eksi 28 dereceye kadar düşmesi sonucu, Muş'ta belediyeye ait iş makineleri dondu- Belediye Başkanı Asya:- "İş makineleri, greyder ve dozerler donmuş durumda. Kamyonlarımız da donmuştu sabah erken saatlerde müdahale edilerek çalıştırıldı.

MUŞ (AA) - Muş'ta soğuk hava nedeniyle belediyeye ait bir çok araç, depolarındaki yakıtları donduğu için çalıştırılamadı.

Kentte bir süre önce etkili kar yağışının ardından gece hava sıcaklığının eksi 28 dereceye kadar düşmesi, yaşamı olumsuz etkiledi.

Soğuk hava nedeniyle belediyeye ait iş makineleri ile vatandaşlara ait bir çok araç, depolardaki yakıtın donması nedeniyle çalıştırılamadı. Sürücüler, depoların altında ateş yakarak araçlarını çalıştırmaya çalıştı.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle gece etkili olan dondurucu soğuklar sebebiyle çok sayıda iş makinesinin donduğunu söyledi.

Araçları çalıştırmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Asya, şunları kaydetti:

"İki günden bu yana dondurucu soğuklar yaşanıyor. Bu nedenle iş makinelerimiz kapalı garajda bile dondu. Şu ana kadar hala iş makinelerimiz ısıtılamadı ve çalışmıyor. Kar yağışıyla birlikte soğuk havanın etkisini arttırması nedeniyle ekiplerimiz zor şartlarda çalışıyor. İş makineleri, greyder ve dozerler donmuş durumda. Kamyonlarımız da donmuştu onlara sabah erken saatlerde müdahale edildi, çalıştırıldı. Ancak itfaiye araçlarımız, vidanjör ve kanalizasyon açma iş makinelerimiz şu anda çalışmıyor. Hangarımızın içerisinde kalorifer var ancak alan büyük olduğu için yeterli olmuyor."

Aracı donan vatandaşlardan Kadri Gürtürk ise bir haftadan bu yana kentte soğuk havanın etkisini arttırdığını vurgulayarak, "Soğuk hava nedeniyle araçlarımız çalışmıyor. Ateşle, pürmüzle, akülerle ısıtarak çalıştırabiliyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler