Muş'ta kar yağışı

Muş'ta kar yağışı

Yağış nedeniyle kapanan 9 köy ve 22 mezranın yolunun açılması için başlatılan çalışma devam ediyor- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür:- "Çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürütüyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır"

MUŞ (AA) - Muş'ta kar yağışı nedeniyle kapanan 9 köy ve 22 mezranın yolunun açılması için başlatılan çalışma devam ediyor.

Muş'ta dün geceden bu yana devam eden kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi.

İl Özel İdaresi ekiplerinin kar yağışı nedeniyle kapanan 9 köy ve 22 mezranın yolunun açılması için başlattığı çalışma sürüyor. Ekipler, 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkisindeki yolu ulaşıma açtı.

Bir süre yolun açılmasını bekleyen sürücülerden Raşit Şimşek, yağış nedeniyle iki gündür köylerine gidemediklerini belirterek, "Yollarımız ulaşıma kapanmıştı. Özel İdareyi aradık ve gelip yolumuzu açtı." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece açtıkları yolun tipi nedeniyle yeniden kapandığını söyledi.

Köy ve mezralarda yol açma çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Yentür, şunları belirtti:

"Özellikle yüksek kesimlerde açılan yollar fırtına nedeniyle tekrar ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürütüyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşamayacaktır. Bu yıl karla mücadele çalışmasını 70 personel ve 35 iş makinesi ile sürdüreceğiz. Sıkıntının olması halinde yeni bir ilave takviye ekip oluşturacağız. Burada amaç vatandaşımızın mağdur olmamasıdır. Çocuklarını rahat biçimde okula göndermelerini sağlayacağız. Çünkü biz karla mücadele konusunda tecrübeliyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :