Muş'ta engelli çiftin okuma yazma sevinci

Muş'ta engelli çiftin okuma yazma sevinci

Muş'ta bedensel engelli Sadrettin ve Aliye Şavlı çifti, okuma yazma seferberliği kapsamında Halk Eğitim Merkezinde açılan özel sınıfta okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşıyor - Sadretin Şavlı:- "Sadece bir engelimiz kalmıştı. O da okuma yazma. Onu da aşt

MUŞ (AA) - Muş'ta bedensel engelli Sadrettin ve Aliye Şavlı çifti, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Okuma Yazma Seferberliği" çağrısı üzerine Halk Eğitim Merkezine başvuran Şavlı çifti, açılan özel sınıfta okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Merkez bünyesinde düzenlenen kursa katılan doğuştan engelli çift, burada özel olarak görevlendirilen öğretmen tarafından haftanın 5 günü eğitim alıyor.

- "Çok güzel bir etkinlik"

Sadrettin Şavlı (47), gazetecilere yaptığı açıklamada, kendileri için açılan özel sınıfta eğitim aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a başlattıkları çalışma için teşekkür eden Şavlı, şunları dile getirdi:

"Eskiden böyle bir imkan yoktu. Önceden bizler okula gidiyorduk ama şimdi okul bize geliyor, öğretmenler bize geliyor. Bu yüzden bütün engelliler şu an bilgisayar ortamında, normal ortamda hayatlarını sürdürüyorlar. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Eşimle beraber bu kursa katıldık. Allah öğretmenlerimizden, müdürlerimizden duyarlılıkları için razı olsun. Bize ayrı sınıf verdiler."

Devletin sağladığı imkanlarla rahat ettiklerini aktaran Şavlı, "Sadece bir engelimiz kalmıştı. O da okuma yazma. Onu da aştık. Allah devletimizden razı olsun. Okuma yazmayı tam olarak öğrendikten sonra bilgisayar başına geçebiliyoruz, sipariş alabiliyoruz, iş yapabiliyoruz, arkadaşlarla tanışabiliyoruz, bundan daha güzel bir şey olamaz." diye konuştu.

Aliye Şavlı da küçükken kısıtlı imkanlar nedeniyle okula gidemediğini, evlendikten sonra bu olanakların çoğaldığını anlatarak, "Eşimle beraber bize bir sınıf ve öğretmen verildi. Şu an okuma yazmayı öğreniyorum. Bir yere gittiğimiz zaman çok zorlanıyorduk. Bir adres sorduğumuzda okuma yazma olmayınca her yerde takılıyorsun. Okuma yazma olduğu zaman her yerden geçebiliyorsun. Çok şükür şimdi de o imkanları devlet bize verdi." ifadesine yer verdi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman da çalışma kapsamında alan taraması gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şöyle dedi:

"Engelli çiftimize yardımcı olmak istedik. Gün içerisinde müdürlüğümüze geliyor ve arkadaşlarımızın yardımıyla sınıfa kadar götürülüyorlar. Burada özellikle sınıf öğretmenimiz gönüllü olarak bu işte görev almak istedi. Okuma yazma kurslarını başlattık. Şu anda ilerleme katettiler. İnşallah kursumuzun sonunda kendilerine okuma yazma belgesini de vereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :