Muş'ta Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Muş'ta Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası bir şehit ailesi ve bir gaziye takdim edildi - Vali Yıldırım: -"Biz biriz, birlikteyiz, hep beraberiz. Bu vatan için bu millet için canımızı da veririz, gazi de oluruz yeter ki yarınlarımıza özgür bir Tü

MUŞ (AA) - Muş'ta, Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası bir şehit ailesi ve bir gaziye takdim edildi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, şehit özel harekat polisi Yücel Kurtoğlu'nun annesi Güler Kurtoğlu ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Sedat Ergün'e madalya ve beratlarını takdim etti.

Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere sağlık diledi.

Yıldırım, Sultan Alparslan'ın askerlerinin 1071'de şehit olmasından bu yana çok sayıda şehit verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Vatan millet düşmanları şunu bilsin ki hiçbir zaman bu millete diz çöktüremeyecekler. Kahraman ordumuz aynen ecdadımızın olduğu gibi şehit olmayı göze alarak, güle oynaya hem de kınalı kuzular gibi bugün Afrin'de mücadele veriyor. Niçin mücadele veriyor, öncelikle bu milletin bekası ve devamı için veriyor. Şehit olmayı göze alıyor. Daha dün belki hepiniz gördünüz ilk gün Afrin'e giren bir genç kardeşimizin tankın üzerinde söylediği sözleri. 'Ne zaman döneceksiniz' diyorlar, 'bizi beklemeyin' diyor. 'Nereye gidiyorsunuz' diyor, 'kızıl elmaya'ya diyor. Bu, her ordu mensubunun söyleyebileceği laf değildir. Bu ancak bizim Mehmetçiğimizin söyleyebileceği bir laftır."

Yıldırım, dünyada barışı istediklerini ancak bazen barışın da yapılan savaşlarla elde edilebildiğini dile getirdi.

Kimsenin vatanı bölemeyeceğini ve ele geçiremeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Biz biriz, birlikteyiz, hep beraberiz. Bu vatan için bu millet için canımızı da veririz, gazi de oluruz yeter ki yarınlarımıza özgür bir Türkiye bırakalım. Önemli olan bizim için budur. Tabi ki burada bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennettir inşallah ama biz yine de mekanları cennet olsun diye dua edelim." ifadelerini kullandı.

Şehit annesi Güler Kurtoğlu ise "Ben şehit annesi olmaktan gurur duyuyorum. Ben bir evlat kaybettim binlerce evlat kazandım. Rabbim devletimize zeval vermesin." dedi.

Programa Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cem Karoğlu, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve kamu kurum müdürleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :