MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı Mahmut Asmalı oldu! Yeni yönetimde Konyalı isimler de var

MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı Mahmut Asmalı oldu! Yeni yönetimde Konyalı isimler de var

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda görevi yeni MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'ya devretti. Asmalı'nın başkanlığını üstlendiği yeni yönetim kurulunda Konyalı iş adamları Hıfsı Soydemir ve Gökhan Yetkin de yer aldı

MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda görevi yeni MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'ya devretti.

Abdurrahman Kaan, göreve geldiği ilk günden itibaren zamana karşı bir yarış içinde bulunduğunun farkında olduğunu belirterek, bu memleketi ve ümmeti bir yürek yangını gibi taşıyıp aşk içinde büyüttüklerini söyledi.

Resim

Kaan şunları söyledi: Öyle zor zamanlardan geçtik ki yılmadık. Yürek, bu sevdaya tutulalı beri, hayatın da iklimin de adı değişti. Anlamı tazelendi. Her umut, alevlenmek için kendine bir sebep arar. Kıymetli Cumhurbaşkanım siz bize o sebebi verdiniz. İçimizdeki hak ateşini memleket sevdasını bir kurtuluş bir yükseliş destanına dönüştürdünüz.

Görev süresinin belki de Türkiye'nin en zorlu ve kendilerinin en sağlam durması gereken süreçlere tekabül ettiğinin altını çizen Kaan, 'Seçimler, dış ekonomik saldırılar, tehditler, pandemi ve doğal afetler biri biterken diğeri başladı ancak biz tazelenen yeni MÜSİAD kimliğiyle olaylara anında kurumsal bir olgunlukla refleks verebilmeyi başardık.

hh.jpg

Mahmut Asmalı'nın yönetim kurulunda Konyalı Konyalı iş adamları Hıfsı Soydemir ve Gökhan Yetkin de yer aldı.

yet.jpg

Asmalı’nın başkanlığını üstlendiği Yeni MÜSİAD Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:

Mahmut Asmalı, Gökhan Yetkin, Mehmet Develioğlu, Soner Meşe, Ahmet Doğan Alperen, Muhammed Ali Özeken, Davut Altunbaş, Abdülsamet Temel, Osman Çalışkan, Hıfsı Soydemir, Abdullah Eriş, Abdullah Bozatlı, Tahir Tuluk, Bekir Sami Nalbantoğlu, Faruk İbrahim Özbek, Mustafa Aktaş, Tevfik Dönmez, Mehmet Şahin, Abdurrahman Uzun, Mustafa Çalışkan, Savaş Yılmaz, Erkan Gül, Abdülkadir Sıcakyüz, Yunus Furkan Akbal ve Meryem İlbahar.

Resim

Mahmut Asmalı Kimdir?

Mahmut Asmalı, 1967 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde dünyaya geldi. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi inşaat mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışma hayatına atılan Mahmut Asmalı, 1989-1998 yılları arasında özel bir inşaat şirketinde çalıştı.

Daha sonra kendi şirketlerini kurmaya karar veren Asmalı, 1998 yılında bir mühendis arkadaşı ile birlikte Akyapı İnşaat A.Ş.’yi kurdu.

2009 yılında Türkiye İktisadi Girişimi ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından Yılın Girişimcisi Ödülü’ne layık görülmüştü. Akyapı İnşaat’ın ortağı olduğu “ABC Grup” isimli şirketi ile 2006 yılında yurt dışına açılmıştı. ABC Grup, Katar’da inşaat ve sanayi sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

2015 yılında Akyuva Vakfı’nı kuran Mahmut Asmalı halen vakfın yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürütüyor.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.