MÜSİAD, üyelerine Karz-ı Hasen Sandığı'nı önerdi

MÜSİAD, üyelerine Karz-ı Hasen Sandığı'nı önerdi

MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’nın amacı, MÜSİAD üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürünü sağlamak için ödünç vermek ve ayrıca ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım (Sosyal Yardım-Zekât) yapmaktır.

MÜSİAD Genel Merkezi üyelerine bir mektup göndererek, zor günlerden geçerken sıkıntıya giren iş adamlarını unutmayın, Karz-ı Hasen Sandığı'na üye olun çağrısında bulundu. Açıklama şöyle:

Köklü geleneği ve yaygın teşkilat ağı ile Türkiye’nin en güçlü sermaye platformu olan MÜSİAD, üyelerinin maddi sıkıntılarını mahrem bir ortamda paylaşacağı ve gerektiğinde maddi destek alacağı bir yapı oluşturmak amacı ile 2016 yılında MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’nı kurdu.

MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’nın amacı, MÜSİAD üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürünü sağlamak için ödünç vermek (Karz-ı Hasen) ve ayrıca ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım (Sosyal Yardım-Zekât) yapmaktır.

Bugün dünya, insanlık tarihinin en yıkıcı salgınıyla karşı karşıya kalmıştır ve bütün ülkeler, yoğun bir şekilde hastalıkla mücadele etmektedir. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında tüm ülkeler gibi ülkemizde de birtakım önlemler, tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirler doğrultusunda halkımız, devletimizin “evde kal” çağrısına uymakta, iç ve dış ticaret sekteye uğramakta, bu da beraberinde ticari işletmelerin ekonomik darboğaza girmesini getirmektedir.

Bu süreçte iş yerini kapatmak zorunda kalan ve ticari olarak sıkıntıya giren üyelerimiz bulunmaktadır. Bu zor günlerinde MÜSİAD camiası olarak dostlarımızla ve aileleriyle dayanışma içinde olmalı ve birbirimize mümkün mertebe destek vermeliyiz.

Sizler de MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı’na üye olarak ve bağış yaparak, dostlarımıza bu zorlu süreçte destek olabilirsiniz. Gün, yardımlaşma ve dayanışma günüdür.

 

Etiketler :