MÜSİAD Konya'da hibrit panel! Salgın ve küresel enflasyon hakkında dikkat çekici açıklamalar

MÜSİAD Konya'da hibrit panel! Salgın ve küresel enflasyon hakkında dikkat çekici açıklamalar

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen hibrit panelde konuşan Albaraka Türk Başekonomisti Dr. Ömer Emeç, "Küresel enflasyon, enflasyonun kalıcı olabileceği endişesi, ekonomilerdeki iyileşme sürecini yavaşlatıyor" dedi

MÜSİAD Konya Şubesi’nde düzenlenen hibrit panelde konuşan Albaraka Türk Başekonomisti Dr. Ömer Emeç dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Emeç; “Küresel enflasyon, enflasyonun kalıcı olabileceği endişesi, ekonomilerdeki iyileşme sürecini yavaşlatıyor. 2021 yılında beklentileri aşan küresel enflasyon, gelecek dönemler için enflasyon beklentilerinin bozulmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Konya Şubesi’nde düzenlenen hibrit panelin bu haftaki misafirleri Albaraka Türk Başekonomisti Dr. Ömer Emeç video konferansla, Albaraka Türk İç Anadolu Bölge Müdürü Aydın Aksel, Merkez Ticari Şube Müdürü Aşkın Bolkan ve Yeni Toptancılar Şube Müdürü Levent Arpacıoğlu konferans salonunda katılım sağladığı programda “Türkiye ve Dünya’da Ekonomik Gelişmeler ve Yansımaları” konuşuldu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı; İşadamları ve üyelerimizin şuan en çok hassasiyet gösterdikleri konu ekonomideki gelişmeler. Planlamaları ve öngörüleri bilmek açısından şuan piyasa hareketlerini tahmin etmek oldukça önemli. Bu konuda Albaraka Türk ailesinin söyleyeceklerini önemsiyoruz ve üyelerimize faydalı bilgiler vereceklerine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Küresel koronavirüs, Omikron varyantların artması dünya genelinde endişeye sebep olsa da bu varyantın henüz vefatlara sebep olmaması ekonomik manada endişeleri azalttığına dikkat çeken Albaraka Türk Başekonomisti Dr. Ömer Emeç; “ Küresel Enflasyon, enflasyonun kalıcı olabileceği endişesi, ekonomilerdeki iyileşme sürecini yavaşlatıyor. 2021 yılında beklentileri aşan küresel enflasyon, gelecek dönemler için enflasyon beklentilerinin bozulmasına sebep oldu. Enflasyon üzerindeki baskı sebeplerinden biri olan taşımacılık maliyetlerindeki artış yavaşlasa da yıllık bazda büyümesini sürdürüyor.” dedi.

Türkiye’nin dış ticareti, Reel efektif döviz kuru tarihi en düşük seviyelerine gerilerken ihracat tarafındaki pozitif gelişmeler, ekonomik büyümeyi desteklediğini söyleyen Dr. Emeç sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin ekonomik büyümesi, dış ticaretteki seyir, son dönemde ekonomik büyümenin öncüsü oldu. Türkiye’nin enflasyonu TÜFE ve faiz, Merkez bankası faizleri indirirken 10 yıllık tahvil faizleri artarak %20’yi aştı. Faiz indirimleri kredi faiz oranlarına yansımadı. TÜFE’deki göstergeler bir yıl önceki piyasa beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşti, %30’lara kadar da yükselebilir ancak çoğu konuda büyük ve negatif bir belirsizlik var, çünkü daha evvel eşi olmayan bir deney bu. Türkiye’nin borç durumu, reel sektör ve kamu Foreign Exchange (FX) borçlusu olduğu için kur hareketlerinden etkilenmektedir.”

Hibrit panelde diğer konuşmacılar Albaraka Türk İç Anadolu Bölge Müdürü Aydın Aksel, Merkez Ticari Şube Müdürü Aşkın Bolkan ve Yeni Toptancılar Şube Müdürü Levent Arpacıoğlu, Konya başta olmak üzere genel ekonomik gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulundular. Proğram, üyelerin katılımcılara yönelttiği soru-cevap kısmıyla son buldu.

hhhhhhhhhh.jpg

hhh.jpg

hh.jpg

hhhh.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.