MÜSİAD Konya Şubesinde Karatay Medresesi konuşuldu

MÜSİAD Konya Şubesinde Karatay Medresesi konuşuldu

KONYA (AA) - Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen programda, 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi konuşuldu....

KONYA (AA) - Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından düzenlenen programda, 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi konuşuldu.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, yaptığı açılış konuşmasında, 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi'nin devamı olarak eğitim ve öğretim hayatına devam eden Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin, Konya ve Türkiye için oldukça önemli bir değere sahip olduğunu söyledi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise MÜSİAD Konya Şubesinin, ülkeye ve İslam alemine ciddi katkıları olan bir kurum olduğunu ifade ederek, "Zamanında KTO Karatay Üniversitemizin kurulması fikrinin de tartışıldığı yer burasıdır. Üniversitemizin kurulmasında, başta kurucu başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Öztürk, 13. yüzyılda Konya'nın ilim başkenti olduğunu ve üniversiteler şehri olarak bilindiğini anlattı.

Üniversite olarak, öncelikle Türkiye'de daha sonra ise dünyada en iyi üniversiteler arasında yer almak istediklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Üniversitemizin yönetimi, dünyaya hükmeden bir tarihin izlerini taşıyan medreseyi dünyaya ışık tutacak ilmin ve fikrin yayılacağı bir üniversiteye dönüştürerek büyük bir sorumluluğu üzerine almıştır. Bu tarihi sorumluluk ile üniversitemizin her geçen yıl başarılarını artırmak için var gücümüzle çalışmaktayız."

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de üniversite bünyesinde hazırlanan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sundukları Akıllı Teknolojiler Merkezi Projesinde ciddi mesafe aldıklarını dile getirdi.

Program sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, KTO Başkanı Öztürk ve Rektör Sade'ye hediye takdim etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :