MÜSİAD Konya Başkanı Kağnıcı: Büyüme Konya sanayisi için bir sürpriz değil

MÜSİAD Konya Başkanı Kağnıcı: Büyüme Konya sanayisi için bir sürpriz değil

MÜSİAD Konya Başkanı Kağnıcı, ihracat büyüme rakamlarının Konya sanayisi için sürpriz olmadığını belirterek, "Ülkesi ve şehri için canını dişine takarak durmadan çalışan, tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2021’in Şubat ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi. 2022 Şubat ayı ihracat büyüme verilerinin Konyalı sanayiciler için sürpriz olmadığına işaret eden Kağnıcı, "İhracatçılarımız, istikrar ve azimle, tüm zorluklara rağmen ülkesini büyütmeye devam ediyor" dedi.

Konya 2022 yılında da ihracatını artırdı

MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, “İstikrarla büyüyen Konya'mız dış ticarette yeni hedeflere doğru 2022 yılında yüksek ihracat artışlarıyla devam ediyor. Şubat ayında Konya'nın ihracatı yüzde 26,9 artarak 267,4 milyon dolar gerçekleşti. Bizleri bu hedefe doğru ülkesi ve şehri için canını dişine takarak durmadan ve yorulmadan çalışan, tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Konya, iller arasındaki sıralamada ilk 5’e girecek"

"Ülkemiz ve şehrimiz, 2022 yılında daha da hızlı bir ivme yakalayarak, İhracat artışını sürdürecek ve ekonomimiz daha da canlanacaktır" diyen Kağnıcı, "Her yıl ülke ekonomisine ciddi katkı veren Konya, iller arasındaki sıralamasında ilk 5’e girecektir. Bunun için ülkesi ve şehri için canını dişine takarak durmadan ve yorulmadan çalışan, tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Şehrimiz, şubat ayında 267 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir. Bu rakama göre şubat ayına göre yüzde 24 oranla büyüdü, il bazında. Her ay ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan şehrimiz, 2022 yılında ülke sıralamasında ilk ondaki yerini korumayı hedefleyerek ilk beşe girme yolundaki hedefine hızla ulaşmaktadır” dedi.

Büyüme Konya sanayisi için bir sürpriz değil

MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı şöyle konuştu:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, GSYH 2021 yılı büyüme verilerine göre İhracatçılarımız, Ülkemiz yüzde 11 büyüdüğü 2021'de sanayi de yüzde 16,6 büyüdü. Net ihracat ise büyümeye 4,9 puan katkı verdi. Yılın son çeyreğinde yüzde 9,1 büyüme başarısı gösteren Türkiye ekonomisi, bu dönemde de imalâta ilişkin mevcut kapasite ve kabiliyetiyle pozitif ayrışmayı sürdürmüş ve hem küresel hem de bölgesel üretim üssü olma iddiasını perçinlemiştir.

Türkiye ekonomisine güvenimiz son 20 yılda hiçbir zaman bizleri yanıltmamıştır. Her geçen gün daha büyük heyecan ve güvenle artmıştır.

Konya’mız artık bizleri şaşırtmıyor her geçen gün bizlere heyecan veren bir durumdadır. Bu minvalde artık katlanarak büyüme Konya sanayisi için bir sürpriz değil, Konya’mızın ihracata olan haklı itimadımızın tescili niteliğindedir.

Ülkemiz ve şehrimiz, 2022 yılının geri kalanında daha da hızlı bir ivme yakalayarak, ihracat artışını sürdürecek ve ekonomimiz daha da canlanacaktır. Her yıl ülke ekonomisine ciddi katkı veren Konya, iller arasındaki sıralamasında ilk 5’e girecektir.

Bunun için ülkesi ve şehri için durmadan ve yorulmadan üretim heyecanı ile çalışan, tüm sanayicilerimizi, iş adamlarımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.