MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Konya'da konuştu

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Konya'da konuştu

Olpak:"Dövizdeki oynamanın bir ayağı da dış kaynaklı. Bir ayağı ise spekülatiftir. Bu işe biraz sabredeceğiz. Hangi para biriminde geliriniz varsa o para biriminden borçlanın. Riskinizi minimize edin"

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesinde 22. Olağan Genel Kurulu ardından Dedeman Otel’de düzenlenen “Gala” programı da, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,  Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Afrika ülkelerinden büyükelçiler ve işadamları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ŞİMŞEK: 2023 HEDEFLERİNDEN ALIKOYAMAYACAKLAR

Genel Kurulda ilk olarak sözü eski 6. Dönem Başkanı Lütfi Şimşek aldı.  Görev süresince en iyi hizmeti vermeye gayret ettiğini belirten Şimşek,“Ekonomi alanında yaşanan gelişmelere değinecek olursak, gelecekle ilgili umudumuzu korumaktayız. Ülkemizin her türlü saldırıya maruz kaldığı son günleri de sabırla, metanetle atlatacağız. Bizler iş alemi olarak mücadele sürecinde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Ekonomideki kaybımızı telafi edebilmek adına reel sektörü destekleyen, üretimi ve ihracatı önceleyen, büyüme ve istihdamı önemseyen reformların biran önce hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Ülkemizin aleyhinde sürdürülen tüm karalama kampanyalarına rağmen, Konya iş dünyası olarak ülkemize ve ekonomimize güvenmekteyiz. Türk ekonomisinin büyümeyi, istihdamı, refahı ve kalkınmayı hedef alan bir ekonomi olduğu asla unutulmamalıdır. 2017’de Konya, ihracat rakamlarını artırmaya, ülkesini büyütmeye devam edecektir. İş dünyası açısından 2016 yılının zor bir dönem olduğu ortadadır. Bu zor şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2023 için önümüze koyduğumuz hedeflerden alıkoyamayacaktır” dedi.

NAİL OLPAK, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Daha sonra kürsüyeMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak geldi. Dözivdeki artışa değinen Nail Olpak,  dövizdeki dalgalanmanın ve oynamanın bir ayağının dış kaynaklı olduğunu belirterek, "Bir ayağı ise spekülatiftir. Bu işe biraz sabredeceğiz. Hangi para biriminde geliriniz varsa o para biriminden borçlanın. Riskinizi minimize edin" dedi.Dünyanın ve Türkiye'nin özellikle son zamanlarda zor günlerden geçtiğini, bu süreçte herkese belli görevlerin düştüğünü aktaran Olpak, "Bize düşen sorumluluk her ne pahasına olursa olsun direnmektir. Direnmekten kastım ise üretmeye ve büyümeye devam etmektir. Gerçek başarılar koşullara rağmen kazanılır. MÜSİAD olarak daima bu çizgide hareket ettik" diye konuştu. Başkan Olpak, MÜSİAD'ın yurt içinde ve yurt dışında en yaygın küresel sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "MÜSAİD olarak tarihsel ve kültürel geçmişimiz olan bölgeler bizim için öncelikli. Birçok etkinliğimiz Afrika merkezli olarak devam ediyor. 2017 yılı içerisinde Afrika'da bir MÜSİAD fuarı gerçekleştireceğiz. Tüm bu etkinlikleri yaparken de yeni genel merkez binamızın da temelini attık."  Türkiye'nin yaşadığı zor günlerde yerinde ve zamanında bir duruş sergilediklerini dile getiren Nail Olpak, "Gezi olaylarındaki açıklamamız, 17 Aralık'ta herkes bir köşeye çekilirken ortaya koyduğumuz tavır, 15 Temmuz'da darbeye karşı gösterdiğimiz tepki bunun ispatıdır." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD’I ANLATTI

MÜSİAD ve yapısı hakkında da bilgi veren Başkan Nail Olpak, 2017 itibariyle Türkiye'de 86 şube ve temsilcilikle, yurt dışında da 68 ülkede ve 181 noktada faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: " Kurucularımız MÜSİAD’ı kurarken, zamanın toprağına o fikir tohumunu ekerken elbette ana felsefemizi ortaya koymuşlardı. O ana felsefeden ayrılmadan günün ihtiyaçlarını değerlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin geldiği durumu göz ardı etmeden tarihiyle, değerleriyle, kimliğiyle barışık yeni Türkiye’ye geçtiğimiz bu günlerin ihtiyaçlarından bahsediyorum. Bu noktada hem yenilikçi çabaları, hem de kadim değerleri birlikte sürdürüyor, biz Türkiye’nin yeni yüzüyüz diyoruz. Üyelerimiz arasında yardımlaşmayı öngören 'Karz-ı Hasen' fonu kurduk. Bu uygulamayı yaygınlaştırmak için bütün üyelerimizin bu fona üye olmalarını bekliyoruz. Tarihimizde ilk olarak yurt dışında resmi temsilcilikler açtık. Tüm bunları da sistematik bir şekilde yapıyoruz. MÜSİAD olarak yalnızca tespit ve öneride bulunmuyoruz, proje de gerçekleştiriyoruz. Henüz açıklanmayan 2016 dünya küresel büyüme rakamları Dünya Bankasına göre 2,4 şeklinde olacak. Eğer böyle gerçekleşirse 2009 krizinden sonraki en düşük büyümeyi yaşayacağız."

ATUN: HAKLARIMIZDAN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Programa katıl KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun konuşmasında Türkiye KKTC ilişkilerine değindi. Türkiye ile ticaretin gelişmesi gerektiğine işaret eden Atun,, ülkelerin kendi para birimi ile ticaret yapmasının önemine dikkati çekti. Cenevre'deki Kıbrıs müzakerelerine ilişkin de Atun, "Görüşmeler bakanlar düzeyinden komite düzeyine geçmiştir. Plan ekonomi yönünden de sevindiricidir. Biz adada kalıcı bir barış istiyoruz. Haklarımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye'nin garantörlüğünün sonsuza dek devam edeceği bir çözümü arzuluyoruz." diye konuştu. MÜSİAD için övgü dolu sözler kullanan Bakan Atun şöyle davam etti: “Kazanmak için çalışan ama helalinden kazanmak, çalışmasını sadece kendi kazancı için değil, ülkesinin kazancı için yapma gayretinde olan, bir yerleri, lobileri güçlendirmek adına değil; kendi ülkesini güçlendirmek adına çalışan insanların bir araya gelerek kurduğu ve Türkiye Cumhuriyeti sathında yayılan bir algı MÜSİAD.”

OKKA: KONYA ŞUBESİ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEK

Genel kurulda b MÜSİAD Konya Şubesinin 7. Dönem Başkanlık görevine seçilen Ömer Faruk Okka, teslim aldığı bu önemli  görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyledi. Konya’nın örnek şube olduğunu bundan sonra da aynı şekilde olmaya devam edeceğini ifade eden Okka şöyle devam ett: “1993 yılında şehrimizin yetiştirdiği çok değerli vefakar işadamları ile hedefi, azmi ve ideali olan bir yolculuğa başlayan MÜSİAD Konya, şehrimiz ve ülkemizin bulunduğu şartlarda gündem belirleyen, birlikte üretmek, birlikte kazanmak, birlikte büyümek ve büyütmek isteyen bir anlayışı benimsedi. Ülkemizin ekonomik ve sosyal denge sıkıntıları içinde şehrin aklıselim duruşunu, üyelerle birlikte oluşturulan istişare ile istikametini hiçbir zaman değiştirmeden devam ettirdi. Bu bağlamda projeli çalışmalar, tüm detaylarıyla çalışıldı, raporlar hazırlandı, şehrin dinamikleri harekete geçirilmek suretiyle el ve gönül birliği sağlandı. Üyeler arası iş birliği, ortak alım gibi ahilik olgusunu bizlere yeniden hatırlatan MÜSİAD Konya, yapılan yurtdışı programları, fuar ve iş görüşmeleri, yeni pazar arayışları ile şehrimize yeni vizyon katarak, tüm MÜSİAD şubeleri nezdinde örnek şube olma geleneğini sürdürdü” diye konuştu.

 Ferit Hepokur-Memleket

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :