Mursi'nin yargılanması

Mursi'nin yargılanması

İhvan, 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen 20 yıl hapis cezasının onaylanmasını kınadı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen 20 yıl hapis cezasının onaylanmasına tepki gösterdi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, Mursi'ye kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada verilen 20 yıl hapis cezasının onaylanması kınandı ve yarın kararı protesto için gösteri düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, "İttihadiyye davasında kararın onaylanması, meşru cumhurbaşkanına yönelik siyasi husumetin ahlaksızlığını gözler önüne seriyor. İttihadiyye olaylarında Mursi karşıtlarının baskın ve saldırıları sırasında İçişleri Bakanlığının ve ordunun olaylara müdahalesindeki yavaşlığıyla İhvan'dan 9 genç hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.

Mısır halkının, Mursi ve devrimciler hakkında verilen cüretkar kararları asla unutmayacağı vurgulanan açıklamada, "devrimin tamamlanmasının" ardından tüm bu kararların ortadan kalkacağı aktarıldı.

Yarın düzenlenecek gösterilere işaret edilerek "Mısır'da devrim yarın tamamlanacak." görüşü aktarıldı.

Bugün başkent Kahire'de görülen duruşmada Yargıtay, Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezasına yönelik itirazı reddederek mahkemenin kararını onaylamıştı.

Mursi'nin ve İhvan liderlerinin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtayın kararının gerekçelerinin yayınlanmasının ardından karara yeniden itiraz için çalışma yapacağını ifade etmişti.

Yargıtayın bu kararı, Mursi ve onun dönemindeki üst düzey yetkililer hakkında kesinleşen ilk karar. Karar, sadece cumhurbaşkanının affıyla ya da Yargıtayın bugünkü kararını tekrar gözden geçirmesi yönünde sunulacak dilekçenin kabulüyle iptal edilebilir.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :