Mursi'nin yargılanması

Mursi'nin yargılanması

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ile 10 kişinin yargılandığı davanın duruşması, 23 Şubat'a ertelendi

KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Katar adına casusluk yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının 23 Şubat'a ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile 10 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Kahire Ceza Mahkemesinde görüldü. Mursi'nin savunmasını yapan avukatlardan Kamil Mendur, duruşma sırasında mahkemenin ceza davasına bakmaya yetkisinin bulunmadığını ve yargılama işlemlerinin geçersiz olduğunu ileri sürdü. Mahkeme, Mursi'nin savunmasının dinlenmesine devam edilmesi için duruşmayı 23 Şubat'a erteledi.

Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan Mursi ile darbe karşıtı 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında "ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumundan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla" suçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :