Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu Arasındaki Fark Kapandı

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu Arasındaki Fark Kapandı

MEDAR'ın son anketine göre, İstanbul'da 2024 yerel seçimleri heyecanı dorukta! AK Parti adayı Murat Kurum ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki mücadele kıyasıya devam ediyor.

MEDAR araştırma şirketinin yayınladığı "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2024 Seçim Anketi" sonuçlarına göre, yaklaşan yerel seçimler öncesinde İstanbul'da seçim yarışı büyük bir çekişmeye sahne olabilir. Ankete katılan 3018 denek arasında AK Parti adayı Murat Kurum'un yüzde 40,67 ile birinci sırada yer aldığı belirlendi. CHP'den Ekrem İmamoğlu ise yüzde 40,35 ile ikinci sıraya konumlandı.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu Arasındaki Fark Kapandı

Ankette, katılımcılara "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde hangi adayı desteklemeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltilmiş ve seçenekler arasında AK Parti ve MHP adayı Murat Kurum, CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi adayı bulunmuş.

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu Arasındaki Fark Kapandı

Yapılan değerlendirmede, seçmenlerin 14 Mayıs Milletvekili Seçimlerindeki eğilimleri de analiz edilmiş. Buna göre, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un AK Parti, MHP ve Yeniden Refah seçmeni tarafından en çok desteklendiği görülürken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun ise CHP, İYİ Parti ve DEM Parti seçmeni tarafından desteklendiği belirlendi.

Ayrıca, çalışmada dikkat çeken bir diğer nokta, AK Parti eğilimli seçmenin yüzde 18'inin, CHP eğilimli seçmenin yüzde 13'ünün kararsız olduğu ortaya çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.