Münir Özkul'un vefatı

Münir Özkul'un vefatı

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: - "Türk sineması, Yeşilçam, biraz da Münir Özkul demekti"- Sanatçı Gruda: - "Çok iyi bir insandı. Çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir rol arkadaşıydı. Çok şeyler öğrendim ondan"

İSTANBUL (AA) - Türk sinemasının usta isimlerinden Münir Özkul'un vefatı, sanat ve siyaset dünyasını yasa boğdu.

Münir Özkul'un Cihangir'deki evinin önünde gazetecilere açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çok üzgün olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin. Türk sineması, Yeşilçam, biraz da Münir Özkul demekti. Cihangirliydi. Son 6 yılı, KOAH ve demans hastalığıyla mücadeleyle geçti ve sonunda bugün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenab-ı Allah'a yürüdü. Mekanı cennet olsun. Yakın dostları ile hep birlikte yanı başındaydık." dedi.

Demircan, sanatçının oğlunun da Kanada'dan geleceğini kaydederek, "Ailesinin de kararıyla pazar günü defin işlerini gerçekleştireceğiz. Elbette tiyatroda sevenleriyle son yolculuğuna uğurlanması üzerine plan yapılıyor. Teşvikiye'de cenaze namazını eda ettikten sonra kendisini ebedi istirahatgahına yolcu edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı Ayşen Gruda, Özkul'un vefatından dolayı çok üzgün olduğunu aktararak, "Bütün ülkenin başı sağ olsun. Çok üzgünüm. Çok üzüldüm." diye konuştu.

Özkul ile çok uzun süren bir dostlukları olduğunu vurgulayan Gruda, "Çok iyi bir insandı. Çok iyi bir oyuncu, çok iyi bir rol arkadaşıydı. Çok şeyler öğrendim ondan. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen ise Özkul ile 1963'te tanıştığını belirterek, "Münir Abi ile çok derin dostluğumuz vardı. Türkiye'de doğmasına rağmen dünya çapında bir aktördü. Çok önemli bir oyuncuydu. İnsan olarak da ondan çok şey öğrendim. Dilim dolanıyor. Boğazım düğümleniyor." değerlendirmesini yaptı.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ferdi Atuner de büyük bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu dile getirerek, "Kendisiyle birlikte oynamak şerefine de nail olmuştum. Kendisi, bizim gönlümüzde, sinemada, ekranlarda, televizyonda yaşayacak. Allah gani gani rahmet eylesin. Kabrini nurlarla doldursun. Büyük bir sanatçıydı ve herkesin, onu izlerken ders alması gereken bir duayendi." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :