Münbiç’teki operasyon

Münbiç’teki operasyon

DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Garver:- "Suriye Arap Koalisyonu’nun Münbiç’e girmelerine saatler değil ama günler kaldı"

WASHINGTON (AA) – Terör örgütü DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Christopher Garver, Suriye Arap Koalisyonu’nun, DAEŞ’e karşı operasyonların yürütüldüğü Münbiç’e girmelerine günler kaldığını belirtti.

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Garver, Bağdat’tan video konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilere DAEŞ karşıtı operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Garver bir soru üzerine, Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’in ele geçirilmesi amacıyla DAEŞ’e karşı yürütülen operasyonlara yüzde 85’ini Arap savaşçıların oluşturduğu Suriye Arap Koalisyonu’nun öncülük ettiğini ifade etti. Garver, koalisyonun Münbiç yakınlarında toprak kazanma noktasında önemli ilerleme sağladığını bildirdi.

(Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı) PYD unsurlarının da Münbiç operasyonlarına destek verdiğini dile getiren Garver, şehrin DAEŞ’ten temizlenme planının Suriye Arap Koalisyonu tarafından yapıldığını ve sonrasında da kentin kontrolünün bu koalisyona bırakılacağını vurguladı. Garver, Türkiye’nin de bu plandan haberdar olduğunu söyledi.

Arapların liderliğindeki güçlerin Fırat Nehri'nin batısında Tişrin Barajı'nın kuzeyinde ilerleme sağladıklarına değinen Garver, uluslararası koalisyonun destek sunduğu güçlerin Münbiç’e girmelerine az kaldığını belirterek, "Saatler değil ama günler kaldı. İlerleme ve düşmanla savaşma hızlarına bakıldığında şehirde saldırıya geçmelerine günler kaldığını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Garver, DAEŞ’in Münbiç’teki asker sayısının ise "birkaç bin" olduğuna inandıklarını kaydetti.

Sözcü Garver, operasyonlar kapsamında Arapların liderliğindeki güçlerden bir düzine askerin yaşamını yitirdiğini, 100’den fazlasının da yaralandığını bildirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :