Münbiç'e yönelik operasyon

Münbiç'e yönelik operasyon

Amerikalı askeri yetkili:- "Münbiç'teki operasyona YPG değil, Suriye Arap Koalisyonu öncülük ediyor"- "Operasyonların desteklenmesinde YPG'nin sınırlı bir rolü bulunuyor. Münbiç'e girecek ve şehri DAEŞ'ten temizleyecek olanlar YPG değil"

WASHINGTON (AA) - Amerikalı bir askeri yetkili, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç kentini DAEŞ'in elinden almak üzere yürütülen operasyonlara Suriye Arap Koalisyonu'nun öncülük ettiğini, DAEŞ yenilgiye uğratıldığında şehre terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin değil, Arap grupların gireceğini söyledi.

ABD'nin Ortadoğu'daki kuvvetlerinin bağlı olduğu Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda DAEŞ'in kontrolünde bulunan Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç kentinin alınması için operasyon yürütüldüğünü belirtti.

"Münbiç'teki operasyona YPG değil, Suriye Arap Koalisyonu öncülük ediyor." diyen yetkili, Türkiye ile ABD arasında bu operasyonlar hakkında bir anlaşma bulunduğu iddialarına yönelik ise yorum yapmadı.

Amerikalı askeri yetkili, YPG'nin Münbiç'teki rolünün ne olacağına dair soru üzerine ise şu yanıtı verdi:

"Burada bazı YPG ve DAEŞ karşıtı unsurlar var. Aslında bu bir koalisyon çabası. Operasyonların desteklenmesinde YPG'nin sınırlı bir rolü bulunuyor. Münbiç'e girecek ve şehri DAEŞ'ten temizleyecek olanlar YPG değil ama oradaki çabalara katılacaklar."

- "Türkiye'ye bilgi veriyoruz"

Türkiye ile sürekli olarak koordinasyon halinde bulunduklarını vurgulayan Amerikalı yetkili, Türkiye'ye Münbiç'te yapılanlar hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Bu arada, ABD, Münbiç'i almak için DAEŞ ile savaşan güçlere hava desteği veriyor. CENTCOM'dan yapılan açıklamaya göre, ABD'nih hava unsurları Münbiç yakınlarında dün 18 hava saldırısı düzenledi.

Bu saldırılarda terör örgütü DAEŞ'e ait taktik unsurlar, karargahlar, lojistik tesisler, silah depoları, bir eğitim alanı, iletişim kuleleri, topçu ve havan sistemleri ile 6 köprünün vurulduğu bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :