Muhtarlarla iftarda bir araya geldiler

Muhtarlarla iftarda bir araya geldiler

Konya’nın Beyşehir ilçesinde mahalle muhtarları, ilçe protokolü ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Beyşehir’de kısa bir süre önce kurulan Birlik Muhtarlar Derneği, ilçe protokolünü iftar yemeğinde bir araya getirdi. İftar programına, İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Sefa Mercan, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür etti. Ramazan ayının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Koçer, Birlik Muhtarlar Derneği olarak bu Ramazanda ilkini gerçekleştirdikleri iftar yemeği programlarını geleneksel hale getirerek her yıl düzenleyip bu tür buluşmaları sürdüreceklerini söyledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise yaptığı konuşmada, “Bu mübarek ayda sizleri bir arada ve huzur içerisinde bir sofrada görmek bizleri mutlu ediyor” dedi. Ramazan ayının manevi duyguların kabardığı, insanların hayır işlemek için birbiriyle adeta yarıştığı bir ay olduğunu ifade eden Başıbüyük, “Dolayısıyla olayın bu yönüyle bakıldığında, köylerde fakir fukara bir yardıma ihtiyacı olan insanları en iyi bilen, en çabuk onlara ulaşacak olan çok değerli muhtarlarımızdır. Olaya bu cihetle yaklaşacağınızdan, bizlere ihtiyacı olan insanları bizlerle buluşturacağınızdan eminim. Bu, aynı zamanda bir de kamu görevidir. Yani, muhtarlığın da bir kamu hizmeti olduğunu ve bu hizmetin yerine getirilmesi için devletin sizleri görevlendirdiğini, halkın seçtiğini de göz önünde bulundurursak, bu aynı zamanda bir görevdir. Bu görevi en iyi şekilde yapacağınıza inancımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Ramazan ayınızın da hayırlı uğurlu olmasını dilerken, bayrama aynı neşe, aynı kıvanç, aynı his ve heyecan, mutluluk içerisinde ulaşmanızı temenni ediyorum. Ve tertip ettiğiniz bu iftar yemeğinden dolayı derneğimize, daha doğrusu sizlerin derneğinize ve yönetim kuruluna teşekkür ediyor, sizleri kutluyorum” diye konuştu.