Muhtarlar "akademili" oluyor

Muhtarlar "akademili" oluyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen akademide 716 muhtara, beden dili, resmi yazışma kuralları, temel hukuk okuryazarlığı gibi konularda eğitim verilecek- Muhtarlar, eğitimlerinin ardından sertifika alacak

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında, muhtarların beden dili, resmi yazışma kuralları, temel hukuk okuryazarlığı gibi konularda eğitim alacakları "Muhtarlar Akademisi" programı için protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir restoranda düzenlenen protokol imza töreninde, eğitime önem verdiklerini, bu kapsamda İnönü Üniversitesi ile birçok alanda iş birliği yaptıklarını söyledi.

Muhtarlara "yerel yönetimin çekirdeği" olarak baktıklarını belirten Çakır, "Halka en yakın halkalardan biri muhtarlar. Kentin, mahallelerin genel sorunları ve kültürel aktivitelerle ilgili sıkı çalışma içindeyiz. Muhtarlar, yerel yönetimler için önemli. Akademide beden dili, iletişim, devlet teşkilatı, resmi yazışma kuralları, insan kaynakları eğitimi, temel hukuk okuryazarlığı gibi konular anlatılacak." diye konuştu.

Akademide muhtarlara ilk dersi yarın Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vereceğini ifade eden Çakır, akademiyi tamamlayan muhtarların sertifika alacağını kaydetti.

- "Türkiye'de bir ilke imza atacağız"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise 716 muhtara, üç hafta boyunca belirlenen konularda üniversitede eğitimler verileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinin "Muhtarlar Akademisi" programının lojistik, kendilerinin de akademik kısmını üstlendiğini dile getiren Kızılay, "Bazı konularda muhtarlara, devlet adamlarımız ve hocalarımızın katılımıyla aydınlatıcı eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Bunu gerçekleştirerek Türkiye'de bir ilke imza atacağız. Muhtarlar da üniversite eğitimin bir kısmını bu akademide almış olacak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :