Mühendis kız kardeşler mesleklerini bırakıp pastacı oldu

Mühendis kız kardeşler mesleklerini bırakıp pastacı oldu

Gaziantep'te yaşayan inşaat mühendisi Pınar Emrullah ve endüstri mühendisi Merve Boz kardeşler, mesleklerini bırakıp pastacı oldu.

Gaziantep'te yaşayan inşaat mühendisi Pınar Emrullah ve endüstri mühendisi Merve Boz kardeşler, mesleklerini bırakarak pastacılığa başladı.

muhendis-kiz-kardesler-mesleklerini-birakip-pastaci-oldu-1.jpg

Yıllardır çevresindekilere pasta yapan kardeşler, tutku haline gelen hobilerini mesleğe dönüştürdü. İki kardeş, masalsı bir dünyayı andıran, şeker hamurundan çizgi film kahramanlarının olduğu rengarenk süsledikleri atölyelerinde birbirinden lezzetli pastalar yapıyor.

Pınar Emrullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri pasta yaptığını belirterek işini çok sevdiğini söyledi.

Emrullah, geçmişte pastacılığı iş olarak düşünmediğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

"26 yaşındayım ve bu zamanda bu işi yapmayı pek düşünmüyordum. Otuzlu yaşlarıma gelince planlarım vardı. Yaklaşık bir yıl da özel bir şirkette mesleğimi yaptım ama gelen talepler bizi buna zorladı. O yüzden elimizdeki yeteneği değerlendirmemiz gerekirdi. Günün şartları da bunu gerektirdi. Ablamla beraber evden pastalar yapıyorduk. İkimiz de birbirimizden güç aldık ve bu atölyeyi açmaya karar verdik. Aile işi gibi oldu. Birbirimizin eksiklerini tamamlıyoruz. Burayı açtıktan sonra daha da branşlaştık. O figür yapıyorsa ben başka işler yapıyorum. O yüzden birbirimizi tamamlıyoruz."

muhendis-kiz-kardesler-mesleklerini-birakip-pastaci-oldu-2.jpg

"Kardeşle çalışmak çok rahat"

Endüstri mühendisi Merve Boz da 6 yıl özel bir şirkette çalıştıktan sonra işini bırakarak kardeşiyle pastacılığa başladığını anlattı.

Daha önce hobi olarak pasta yaptığını ancak 1 yıl önce açtıkları atölyede ticari üretime başladıklarını belirten Boz, şunları kaydetti:

"En çok Pınar pasta yapıyordu, onun yönlendirmesiyle ben de pastacı oldum. İnsanların beğenisi bizi buna zorladı. Gelen talepleri karşılayamaz hale geldik. Atölye kurma hayalimiz sürekli vardı. Güzel, keyifli gidiyor. Ev ortamı olduğu için rahatız. Önceki mesleklerimizle kıyaslarsak daha resmi ortamdan daha rahat ortama geçtik. En çok şeker hamuru pastalar yapıyoruz. Doğum günü, nişan pastaları yapıyoruz. Pastalarımızı canlı çiçeklerle süslüyoruz. Trendleri takip etmeye çalışıp, yenilikler yapıyoruz. Kardeşle çalışmak daha rahat oluyor. Birbirimizi anlıyoruz, idare ediyoruz. Daha rahat eleştiriler yapabiliyoruz. Bu bizi daha da geliştiriyor."

Etiketler :