Muhasebeciler Haftası

Muhasebeciler Haftası

KIRŞEHİR (AA) - Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Özgür Albayrak ve beraberindeki heyet, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Özgür Albayrak ve beraberindeki heyet, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Vali Şentürk, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odalarının asıl işlerinin kamu hizmeti olduğunu ifade etti.

Vergide kamu kaynaklarının aktarımının önemine değinen Şentürk, şunları kaydetti:

"Devletimizin vergiyi tahsil edebilmesi için muhasebecilerin denetiminden geçmesi gerekmektedir. Bu bir doğruluk denetimi değil, uygunluk denetimidir. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları bir çok önemli görevi yerine getiriyorlar. Kendileri her ne kadar bir sivil toplum kuruluşu olsalar da yaptıkları iş kamu hizmetidir. Kamu kaynaklarının en başında vergiler geliyor. Vergiler olmasa, kamu harcamaları yapılamaz. Temel sorumluluklarından biri olan vergi kaçağını önleyerek verginin adil bir şekilde toplanması için devlete yardım ediyorlar."

Konuşmaların ardından Albayrak, Şentürk'e odalarının kentte yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler