Muhammed Ali'nin vefatı

Muhammed Ali'nin vefatı

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin vefatı dolayısıyla Kuzey Amerika İslam Camiası tarafından yayımlanan taziye mesajında, "Muhammed Ali, tüm dünyada zulme uğrayan insanların hakları için mücadele eden bir şampiyondu" ifadelerine yer verildi

WASHINGTON (AA) - Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin vefatı dolayısıyla Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) tarafından yayımlanan taziye mesajında, "Muhammed Ali, tüm dünyada zulme uğrayan insanların hakları için mücadele eden bir şampiyondu" ifadelerine yer verildi.

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle cuma gecesi hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için ICNA bir taziye mesajı yayımladı.

Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilenen taziye mesajında, Muhammed Ali'nin ICNA ile yakın ilişki içinde olduğu yıllardan örnekler verilerek "çok gayretli bir Müslüman olduğu" anlatıldı.

ICNA'nın Chicago bölgesindeki faaliyetleri kapsamında Muhammed Ali'nin ihtiyaç sahiplerine kurban bayramlarında et dağıttığını aktaran ICNA Başkanı Naim Beig de "Onu, kurban bayramlarındaki mütevazi adanmışlığı ve insanlara yardım etme tutkusuyla hatırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mesajda ayrıca Muhammed Ali'nin dünyadaki Müslümanlara yardım etme anlamındaki diplomatik çabalarına vurgu yapılırken, gençlik yıllarında ABD'de mevcut olan "yapısal ırkçılığa" karşı da büyük bir mücadele verdiği kaydedildi.

Efsanevi boksörün sadece uluslararası bir ikon değil inanmış bir Müslüman olarak da adını tarihe yazdırdığı vurgulanan mesajda, "Muhammed Ali, tüm dünyada zulme uğrayan insanların hakları için mücadele eden bir şampiyondu" ifadelerine yer verildi.

Muhammed Ali'nin aile sözcüsü Bob Gunnel, Muhammed Ali'nin cenazesinin İslami usullere uygun şekilde perşembe günü kaldırılacağını, cenaze namazını İmam Zaid Şakir'in kıldıracağını açıkladı. Muhammed Ali için düzenlenecek törene Hristiyan ve Yahudi din adamlarının da katılacağı belirtildi.

Şampiyon sporcu için cuma günü de halka açık cenaze merasimi düzenlenecek. Muhammed Ali'nin naaşı, Louisville kentinde adını taşıyan cadde boyunca taşındıktan sonra çocukluğunun geçtiği mahalleden geçirilecek. Bu yürüyüşün ardından öğleden sonra KFC Yum! Center adlı spor salonunda halka açık bir tören yapılacak. Ayrıca, ABD'nin birçok kentinde Muhammed Ali için gıyabi cenaze namazları kılınacak.

ICNA, Kuzey Amerika kıtasındaki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek üzere 1971 yılında kuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler