Muhammed Ali için dua ediyor

Muhammed Ali için dua ediyor

Yıllar önce, hasta olan oğlunun Almanya'daki tedavisi için yardım eden Muhammed Ali'nin ölümüne üzülen Ozan, boksör için dua ediyor- Ozan: - "Muhammet Ali, ABD'den Almanya'ya 2 doktor gönderdi. Onun sayesinde oğlumu 32 yaşına kadar yaşatabildik. Allah, Mu

HATAY (AA) - Yıllar önce, hasta olan oğlunun Almanya'daki tedavisi için Amerika'dan 2 doktor gönderen Muhammed Ali'nin ölümüne üzülen Emel Hadduroğlu Ozan, boksör için dua ediyor.
Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Ozan, Muhammed Ali'nin ölümünün kendisini derinden üzdüğünü belirtti.
Akraba evliliği nedeniyle kan uyuşmazlığı rahatsızlığıyla dünyaya gelen kızı Nilgün ve oğlu Camiz için 1965 yılında Almanya'ya gittiğini ifade eden anne Ozan, o yıllarda hem çalışıp hem de çocuklarının tedavisini yaptırdığını söyledi.
Hemen her gün hastaneye gittiğine dikkati çeken Ozan, kundaktaki kızı ve henüz yeni yürüyen oğlunun sağlığı için elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti.
Çocuklarının tedavisi için ABD'ye gitmesi gerektiğini ancak maddi açıdan imkanının bulunmadığını anlatan Ozan, şöyle konuştu:
''O dönemde 1976 yılında Muhammed Ali'nin Almanya'da boks maçı olduğunu öğrendim. 2 çocuğumu alıp Muhammed Ali'nin kaldığı otelin önüne gittim. İlk önce korumalar engelledi, içeri giremedim. Otelin önünde sesimi Muhammed Ali'ye duyurabilmek için bağırdım. Sesimi duyan Muhammed Ali pencereden beni görerek, yanına çağırdı.''
Muhammed Ali'ye sıkıntısını anlattığını dile getiren Ozan, kendisine hiçbir yardımı esirgemeyeceğini ve elinden geleni yapacağını söylediğini aktardı.
- "Ali, ABD'den Almanya'ya 2 doktor gönderdi"
Muhammed Ali'nin, çocuklarıyla Almanya'daki boks maçına davet ettiğini de vurgulayan Ozan, şunları kaydetti:
"Daha sonra boks maçı yaptığı yere bizi davet etti ve gittik seyrettik. Muhammet Ali, ABD'ye döndükten sonra bizimle iletişime geçildi. Bize bilet gönderileceği söylendi. Biletler bize ulaşmadan kızımı 16 yaşında kaybettik. Almanya, oğlumu başka hastaneye göndermeyi kabul etmediği için Muhammet Ali, ABD'den Almanya'ya 2 doktor gönderdi. Onun sayesinde oğlumu 32 yaşına kadar yaşatabildik. Allah, Muhammet Ali'ye gani gani rahmet etsin nur içerisinde yatsın. Cennetler onun olsun. Allah razı olsun elimden tuttu. Ona minnettarım.''
Elinde çocuklarının Muhammet Ali ile çekilmiş fotoğrafıyla avunan Ozan, boksör için türbeye giderek dua etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :