Muhammed Ali es-Sabuni Hakk'a yürüdü

Muhammed Ali es-Sabuni Hakk'a yürüdü

İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Muhammed Ali es-Sabuni, Yalova'daki evinde 91 yaşında Hakk'a yürüdü. Sabuni'nin cenazesi yarın öğle namazını müteakip İstanbul'da Merkezefendi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek

İslam dünyasında yazdığı eserlerle önemli bir yere sahip olan Suriyeli Sabuni'nin yakınlarının haber vermesi üzerine evine giden sağlık ekipleri, ünlü aliminin hayatını kaybettiği belirledi.

Suriyeli Muhammed Ali es-Sabuni, İslam dünyasında yazdığı eserlerle önemli bir yere sahip.

Merhum Sabuni'nin cenazesi yarın öğle namazını müteakip İstanbul'da Merkezefendi Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Merkezefendi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Resim

Muhammed Ali es-Sabuni kimdir?

1 Ocak 1930 yılında Suriye'nin Halep şehrinde dünyaya gelen Muhammed Ali es-Sabuni, 1952 yılında Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesini bitirdi. Daha sonra İslam Hukuku bölümündeki tahassüs eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında aynı üniversiteden Şer'i Yargı bölümünde ihtisasını tamamladı.

Muhammed Ali es-Sabuni, ardından ülkesi Suriye'ye dönerek 8 yıl sürecek tedris faaliyetlerinde bulundu. Suudi Arabistan'a göç ederek Mekke-i Mükerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve Şeriat Fakültesinde dersler vermeye başladı.

Buradaki tedris hizmeti 28 yıl devam eden Sabuni, üniversite hocaları yetiştirdi ve Ummu'l-Kura Üniversitesinde birçok klasik eserin tahkikini yaptı. Sabuni, uzun yıllar Suriye Alimler Birliği başkanlığını yürüttü.

Muhammed Ali es-Sabuni'nin öne çıkan eserleri 

Gerek metodu gerekse içeriği açısından, eserleri çok beğenilen ve dünyanın birçok yerinde ders kitabı olarak okutulan ünlü alim, Türklere ve Türkiye’ye duyduğu ayrı sevgiyle de tanındı, en küçük kızını da bir Türk genciyle evlendirdi.

Ünlü aliminin öne çıkan bazı eserleri arasında, "Safvetü’t-Tefâsir, Ravaiu-l Beyân fî: Tefsîr-i Ayati-l Ahkâm min el-Kur’ân, Kabesün Min Nûri’l Kur’ân’ıl Kerim (8 cilt), Muhtasar-ı İbn-i Kesir, Tahkik-i Tenvirü’l Ezhan Min Tefsir-i Rûhû’l Beyân, (4 Cilt), Muhtasar-ı Tefsîr-i Taberî, Feth-ür-Rahmân b.Keşfi mâ Yeltebisu’ Fil-Kur’ân, El Muktataf min Ûyuni-t-Tefsir, Îcâzü’l-Beyân fi Makâsıd’ı Suveri-l Kur’ân (1 cilt)" yer aldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.