Muhalifler İdlib'de savaşın izlerini siliyor

Muhalifler İdlib'de savaşın izlerini siliyor

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinin merkezi, yerel meclis ve bir sivil toplum örgütünün iş birliğiyle restore ediliyor- Rejimin bir aydır kenti hedef almamasından cesaretle başlatılan "İdlib Baharı" projesi, binlerce yerliye de istihdam sağl

İDLİB (AA) - HALİT SÜLEYMAN - Suriye'nin kuzeydoğusunda, muhaliflerin kontrolündeki İdlib ilinin merkezi, "İdlib Baharı" projesiyle savaşın izlerinden temizleniyor.

İdlib yerel meclisi ve Menekşe Organizasyonu isimli sivil toplum örgütü, "İdlib Baharı" ismini verdikleri projeyle, kent merkezini savaş öncesi görünümüne kavuşturmak için çalışıyor.

Kent meydanındaki tarihi saat kulesinin restorasyonu tamamlandı.

Organizasyonun sorumlusu İhsan Habbuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu an biz İdlib meydanındayız. Bu alanın İdlibliler için apayrı bir özelliği ve önemi var. Projenin temel hedefi, İdliblilere çalışma fırsatı temin etmenin yanı sıra savaşta yıkılan mahalleleri yenilemek, kamu binalarını, kaldırımları, parkları ve sıhhi tesisatını yenilemek." dedi.

Habbuş, projenin iki aşamadan oluştuğunu belirterek, "İlk etapta ilin merkezindeki çalışmalarda 600 kişiye çalışma fırsatı temin edilecek. İkinci etapta bin 500 kişiye bu imkan verilecek. Proje, sadece merkezi değil, Maaret en- Numan ilçesi, Cebel el Zaviye, Halep'in Cerablus ve Mare ilçelerini de kapsayacak." diye konuştu.

İdlib sakini Suheyb Zakkor da "Çok şükür şu an hayat daha iyi, daha güvenli oldu. Saat kulesi virane durumdaydı. Restore edilmesiyle hayat ve canlılık geri döndü. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah destekçilerin ve sponsorların azmi ile daha iyi projeler yaparlar." ifadelerini kullandı.

Bir başka kent sakini Ömer El Humsi ise rejimin bir süredir kenti bombalamadığına dikkati çekerek, "Çok şükür bombardımanın durması hayata ve piyasaya yansıdı. İdlib'in sembolü saat kulesi restore edildi. Bombardıman durursa, bütün ülkeyi hiç kimsenin yardımına muhtaç olmadan yeniden imar ederiz." dedi.

Esed rejimi güçleri, iç savaşın başından bu yana en sık hedef aldığı bölgelerden biri olan İdlib'e bir aydır hava saldırısı düzenlemedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler