Muğlalı hayırseverler iftar için yarışıyor

Muğlalı hayırseverler iftar için yarışıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ramazan ayı öncesinde belediyeye müracaat eden vatandaşlar, yoksullara iftar yemeği verebilmek için birbirleriyle yarışıyor-Menteşe Belediye Başkanı Gümüş:- "Muğla'daki hayırseverlerimiz ramazan öncesinde bu yardımları yapabilm

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Menteşe ilçesinde ramazan öncesinde belediyeye müracaat eden hayırseverler, her gün yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar verebilmek amacıyla randevu almaya çalışıyor.

Menteşe Belediyesi tarafından sürdürülen gelenekle ramazan ayı içerisinde belediye tarafından kent merkezinde kurulan iftar çadırında her gün bir hayırsever iftar veriyor.

Hayırseverler tarafından alınan malzemeler ise belediyenin aşevine götürülerek buradaki aşçılar tarafından hazırlanıp iftara yetiştiriliyor.

Sabah saatlerinde aşevindeki aşçılar tarafından sürdürülen hummalı çalışma akşam saatlerinde yemeklerin hazırlanmasına kadar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Hazırlanan yemekler iftar çadırına gitmeden önce kent merkezindeki hasta ve yaşlılar ile ihtiyaç sahibi ailelere, görevliler tarafından evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında, yardıma muhtaç oldukları tespit edilen ancak çekindikleri için kent merkezindeki iftar çadırından yemek alamayan vatandaşların yemeklerini evlerine bıraktıklarını söyledi.

Belediye olarak ramazan ayında her gün bir hayırseverin sağladığı erzakla geleneksel iftar çadırı kurarak vatandaşlara iftar yemeği verdiklerini belirten Gümüş, “Vatandaşlarımız ramazan ayı boyunca iftarını burada açabiliyorlar. Ramazan ayı boyunca açık kalacak iftar çadırımızda her gün, 2 bin kişiye Menteşe Belediyesi olarak 4 çeşit iftar yemeği vereceğiz. Ayrıca her gün 500 kişinin de evlerine yemek taşıyoruz." diye konuştu.

Gümüş, belediye aşevinin 1999'dan beri faaliyet gösterdiğine ve bu geleneğin daha önce Muğla Belediyesi tarafından başlatıldığına işaret ederek, "Muğla Belediyesi önceleri kendisi iftar çadırında yemek veriyordu. Fakat Muğlalı vatandaşlar bu işe gönüllü oldu ve sonraki yıllarda iftarlar hayırsever vatandaşlar tarafından verilmeye başlandı. Vatandaşlarımız bu işe gönülden sahip çıktılar." ifadelerini kullandı.

- Ramazan öncesinde sıraya girdi

Başkan Gümüş, Muğla'daki hayırseverler tarafından alınan malzemelerle yapılan yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Muğla'daki hayırseverlerimiz ramazan öncesinde bu yardımları yapabilmek için sıraya girdi. Aylar öncesinde bu sıra doluyor. Bazen iki kişiye ortak iftar yaptırmak zorunda kalıyoruz. Onlar malzemelerini alıyor belediye aşçılarımız ise yemekleri itina ile hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine ve iftar çadırına ulaştırıyor."

Hayırseverlerden gelen yoğun talebi Menteşe'de karşılayamadıklarını anlatan Gümüş, bu nedenle önümüzdeki hafta Menteşe'ye bağlı kırsal mahallelerde de iftar çadırı kurmaya başlayacaklarını böylece bu talebi o mahallelerde karşılayacaklarını dile getirdi.

- "Alan el veren eli görmüyor."

Muğlalı vatandaşların aylar öncesinde ramazan ayında iftar verebilmek için talepte bulunduklarını anlatan Gümüş, şunları kaydetti:

"Şimdi günler onlarla doldurulmuş durumda. İftar vermek için sırada bekleyen hemşehrilerimiz var. Biz onlardan malzemelerini alıyoruz. Daha sonra yemeği pişirme ve dağıtma işlemini belediye yapıyor. Bazı vatandaşlarımız ölmüş bir büyüğünün adına yemek veriyor. Bazısı da kendi ismine veriyor. Çoğu hemşehrimiz de hayırsever olarak yemeğini veriyor. Dolayısıyla alan el veren eli görmüyor. Bir tarafta insanlar hayrını yaparken diğer taraftan hem insanlar sıcak yemek yiyor hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor."

Hayırsever vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ramazan erzak paketleri de oluşturmaya başladıklarını kaydeden Gümüş, 500 aileye de hayırseverlerin destekleri ile alınan ramazan yardım paketlerini dağıtmaya başlayacaklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :