Muğla'daki amatör balıkçı teknesinin batması

Muğla'daki amatör balıkçı teknesinin batması

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda balıkçı teknesinin batması sonucu hayatını kaybeden Hasret Karataş'ın cenazesi toprağa verildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda balıkçı teknesinin batması sonucu hayatını kaybeden Hasret Karataş'ın cenazesi defnedildi.

Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi'ndeki Karaburun mevkisinde dün avlanmak için açıldıkları tekneden denize düşerek yaşamını yitiren Hasret Karataş'ın cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınların tarafından alınarak, Yatağan ilçesine bağlı Bahçeyaka Mahallesi'ndeki camiye getirildi.

Menteşe ilçesinde inşaat malzemeleri satan bir firmada çalıştığı öğrenilen Hasret Karataş'ın tabutunun üzerine, gönül verdiği Fenerbahçe futbol takımının forması serildi. Evli ve bir çocuk babası Karataş'ın cenazesi, Yatağan Müftüsü Abdullah Kılıç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Bahçeyaka Mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Karataş'ın yakınları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Bahattin Gümüş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Menteşe ilçesinde önceki gün akşam Karaburun mevkisinde avlanmak için denize açılan Hasret Karataş, Ali Kaba, Mahmut Can Baykara ve Soner Yıldız'ın içerisinde bulunduğu tekne fırtınaya yakalanmış, alabora olan tekneden düşen Ali Kaba ve Mahmut Can Baykara yüzerek karaya çıkmayı başarırken, Karataş ile Yıldız denizde kaybolmuştu.

Karaya çıkanların yardım istemesi üzerine bölgede arama çalışmaları başlatılmış, Soner Yıldız'ın cesedi Karaburun mevkisinde, Hasret Karataş'ın cesedi ise teknenin battığı yere yaklaşık 200 metre mesafede dalgıçlar tarafından bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :