Muğla'da yolcu midibüsünün şarampole yuvarlanması

Muğla'da yolcu midibüsünün şarampole yuvarlanması

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Yıldırım:- "Bu tip araçların hizmet verebilmesi için SRC, yetki ve psikoteknik belgelerinin olması gerekiyor. Kaza yapan araç sürücüsü, belgesiz yola çıkma cesaretini gösterememeliydi"- "Muğla'daki kaza bir kader

ANKARA (AA) - ERDAL ÇELİKEL - Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Muğla'da midibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 24 kişinin öldüğü kazayla ilgili, "Bu tip araçların hizmet verebilmesi için SRC, yetki ve psikoteknik belgelerinin olması gerekiyor. Kaza yapan araç sürücüsü, belgesiz yola çıkma cesaretini gösterememeliydi." dedi.

TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanlığı görevini de yürüten Yıldırım, AA muhabirine söz konusu kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaza görüntülerini izlediğini ve "fren patlaması" gibi bir nedenden kaynaklanmadığı kanaatine vardığını ifade eden Yıldırım, "Kazayı yapan araç viraja çok hızlı bir şekilde giriyor. Sürücünün yol konusunda bilgi ve tecrübesi olmadığı için bu kaza meydana gelmiştir." diye konuştu.

Yıldırım, kazanın olduğu bölgede trafik işaretlerleriyle ilgili bir eksiklik bulunmadığına dikkati çekerek, "Bu tip araçların hizmet verebilmesi için SRC, yetki ve psikoteknik belgelerinin olması gerekiyor. Kaza yapan araç sürücüsü, belgesiz yola çıkma cesaretini gösterememeliydi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de gerekli yetki belgesine sahip firma araçlarının kazaya karışma oranlarının dünya standartlarının altında olduğunu vurgulayan Yıldırım, seyahat amacıyla araç kiralayacak vatandaşları, söz konusu hizmeti, yetki belgesine sahip firmalardan almaları konusunda uyardı.

Aracın taşıma kapasitesinin üzerinde yolcuyla seyahat ettiğini kaydeden Yıldırım, özellikle mevsimlik işçi taşımacılığının yoğunlaştığı bu dönemlerde denetlenimlerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan şerit değiştirme uyarı sistemi gibi sürücü asistanlarının ticari araçlarda zorunlu hale getirilmesi önerisinde de bulunan Yıldırım, "Muğla'daki kaza bir kader değil. Sorumluluğu olan herkes bedelini ödemeli." dedi.

Yıldırım, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :