Muğla'da kamu çalışanlarına sıcak hava izni

Muğla'da kamu çalışanlarına sıcak hava izni

Hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan kamu kurum ve kuruluşu çalışanları, yarın ve çarşamba günü idari izinli sayılacak

MUĞLA (AA) - Muğla'da sıcaklıkların 42 derecenin üzerine çıkması beklenirken, yarın ve çarşamba günü, kronik rahatsızlığı olan kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarının idari izinli sayılacağı bildirildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek imzasıyla kurumlara gönderilen yazıda, sıcaklıkların yarından itibaren artmaya başlayacağı, sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak çeşitli sağlık problemleri yaşanabileceği belirtildi.

Kentte hava sıcaklığının yarın 42 derece olmasının beklendiği vurgulanan yazıda, hastanelerle sağlık kurumları başta olmak üzere tüm kurumların gerekli tedbirleri alması istendi.

Vatandaşlardan sıcaklığın en yoğun hissedileceği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları önerilen yazıda, "Sıcaklığın 42 derece olması beklenen salı ve çarşamba günleri kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlileri idari izinli sayılacak." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :