Muğla'da barajlardaki doluluk oranı düştü

Muğla'da barajlardaki doluluk oranı düştü

Muğla'da yağış miktarı bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranı ise yüzde 41'lere geriledi- Muğla Valisi Çiçek:" Doğal değerlerimiz olan hava, su ve toprağı korumakla mükellefiz"

MUĞLA (AA) - Muğla'da yağış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştüğü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranının ise yüzde 41'lere gerilediği açıklandı.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Amir Çiçek başkanlığında toplanan Muğla İl Su Yönetim Koordinasyon Kurulu toplantısında taşkın koruma alanları, arıtma tesislerinin son durumu, barajlardaki doluluk oranları, toplam su miktarı ve suyun ekonomik kullanımı konusunda bilgi verildi.

Toplantıda ildeki yağış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştüğü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranının ise yüzde 41'lere gerilediği açıklandı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, barajlardaki su rezervlerinin düşmesiyle ilgili endişeye gerek olmadığını söyledi.

Bölgedeki suların kirletilmemesi, daha iyi kullanılması ve kaynakların sürdürülebilir olması için bakanlık tarafından havza yönetiminin oluşturulduğunu belirten Çiçek, "Suyu ihtiyacımızın dışında kullanır veya suyu kirletirsek insan ve canlı sağlığına kötülük yapmış oluruz. Yaşam kaynağımız suyu kendimiz ve gelecek nesillere aktarmak için korumalıyız. Doğal değerlerimiz olan hava, su ve toprağı korumakla mükellefiz." dedi.

Çiçek, yürütülecek ortak akıl, kolektif hareketle suyu akılcı bir yaklaşımla kullanarak proje geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

- Barajlardaki doluluk yüzde 53'ten 41'e düştü

Toplantıda DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda ise Muğla genelinde yağış miktarının yüzde 30 düştüğü ve barajlarda doluluk oranının geçen yıl yüzde 53 olduğu, bu yıl ise doluluk oranının yüzde 41'e gerilediği açıklandı.

Sunuma göre, geçen yıl Bayır Barajı'nda yüzde 38 olan doluluk oranı yüzde 46'ya ulaştı. Akköprü Barajı'nda yüzde 54 olan doluluk oranı yüzde 49'a, Geyik Barajı'nda yüzde 38 olan doluluk yüzde 29'a, Mumcular Barajı'nda yüzde 46 olan doluluk oranı yüzde 11'e, Akgedik Barajı'nda yüzde 69 olan doluluk oranı yüzde 19’a, Kazan Göleti'nde yüzde 22 olan doluluk oranı yüzde 4'e, Derince Barajı'nda yüzde 52 olan doluluk oranı yüzde 52'ye düştü. Geçen yıl 7 baraj ve göletin doluluk oranı yüzde 45,57 iken bu yıl aynı dönemde barajlardaki doluluk oranı yüzde 34,31'e geriledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :