Muğla Marmaris'te deprem mi bekleniyor? Uzmanı açıklama yaptı

Muğla Marmaris'te deprem mi bekleniyor? Uzmanı açıklama yaptı

Ege Denizi’nde dün oluşan 4,3 büyüklüğündeki depremin sonrasında Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ege Denizi’nde dün oluşan 4,3 büyüklüğündeki depremin sonrasında Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak ‘Bu yaşanan deprem kuzey Ege bölgesinde  6,3 ile 7 arasında deprem yaratmak noktasında hazırlandığını bizlere gösteriyor. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Edirne kıyı noktaları depremden etkilenir’ dedi.

Dün Ege Denizi’nde oluşan  4,3 büyüklüğündeki depremin sonrasında konuşan Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yapmış olduğu açıklamasında “Bu yaşanan deprem kuzey Ege bölgesinde 6,3 ile 7 arasında deprem yaratmak için hazırlandığını gösteriyor. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Edirne kıyı noktaları depremden etkilenir” dedi.

Önceki gün Ege Denizinde bulunan Gökçeada açıklarında saat 11.07’de oluşan ve Çanakkale açıklarında en fazla hissedilen, 5 buçuk kilometre derinlik olarak hesaplanmış 4,3 büyüklüğündeki oluşan depremin sonrasında Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuştu. Ercan, yapmış olduğu açıklamada “Bu yaşanan deprem kuzey Ege bölgesinde 6,3 ile 7 arasında deprem yaratmak için hazırlandığını gösteriyor. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Edirne kıyı noktaları depremden etkilenir” dedi.

Son günlerde oluşmakta olan irili ufaklı depremlerin bir çizgisellik belirttiğini söyleyen Övgün Ahmet Ercan şu noktalara dikkat çekti:

* Kuzey Anadolu Kırığı olarak bilinen kırığın Yunanistan uzantısı olarak bilinen Kuzey Ege Kırığı’nda dikkat çekici bir hareketlenme bulunuyor.

* Bu doğal olarak Türkiye’yi de son derece ilgilendiriyor. Depremler Çanakkale ilimize yakın olan Gökçeada, bunun yanı sıra aynı zamanda Selanik’in önünde Üç Parmak Yarımadası, ve gene aynı şekilde Atina Eğriboz Adasının kuzeyinde oluşmakta olan depremler bir çizgisellik oluşturuyor.

* Bu yaşanan deprem kuzey Ege bölgesinde 6,3 ile 7 arasında deprem yaratmak için hazırlandığını gösteriyor. İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Edirne kıyı noktaları depremden etkilenir.

Kuzey Anadolu Kırığı noktasında Ege Denizi’ndeki batı uzantısı bulunduğunu da sözlerine ekleyen Ercan, “Kuzey Anadolu Kırığı, bilindiği üzere Ege Denizi’ndeki batı uzantısı olarak bilinmekte olup burada son buluyor. İhtimal olan 7 büyüklüğündeki depremden İzmir, Çanakkale, Edirne Balıkesir kıyı kesimleri etkilenir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.