Müftülükten "bol sporlu" yaz okulu

Müftülükten "bol sporlu" yaz okulu

Ankara Çankaya Müftülüğü, binicilik, okçuluk, yüzme, judo, wushu, basketbol gibi sporların yanı sıra Kur'an kursunun da bulunduğu yaz okulu açıyor- Kayıtları 25 Haziran'a kadar devam edecek yaz okuluna, Çankaya bölgesinden 9-13 yaş arasında ilk başvuran 1

ANKARA (AA) - ERTUĞRUL SUBAŞI - Çankaya Müftülüğü, Kur'an kursunun yanı sıra, binicilik, okçuluk, yüzme, judo, wushu, basketbol gibi sporların da bulunduğu yaz okulu açıyor. Kayıtları 25 Haziran'a kadar sürecek yaz okuluna, Çankaya bölgesinden 9-13 yaş arasında ilk başvuran 120 öğrenci kabul edilecek.

Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır ilçede görev yaptığını ve süreç içinde kendisine yaz okulu açılması yönünde talepler geldiğini anlattı.

Projeyi bunun üzerine geliştirdiklerini ve hayata geçirme aşamasına geldiklerini vurgulayan Gevher, yaz okulunu 11 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde uygulayacaklarını kaydetti.

Gevher, "Sabahtan öğleye kadar temel dini bilgiler. Bunların içinde ne var, Kur'an-ı Kerim var, itikad var, siyer var, değerler eğitimi var." dedi.

Öğleden sonra da binicilik, okçuluk, basketbol, judo, wushu, yüzme gibi sportif faaliyetler ile uzay ve havacılık atölyesinde eğitim verileceğini anlatan Gevher, öğrencileri ayrıca haftanın bir günü Kızılcahamam, Çamlıdere, ODTÜ Bilim Merkezi gibi yerlere götürüp gezdireceklerini de söyledi.

- Menüler diyetisyenden

Gevher, eğitim faaliyetlerinin Çayyolu'ndaki Avni Akyol İlkokulunda verileceğini belirterek, sınıfları 15 kişilik oluşturacaklarını kaydetti. Gevher, bütün branşlarda uzman eğitimcilerin bulunacağını da vurgulayarak, eğitimciler konusunda Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı ile (TÜZDEV) işbirliği yaptıklarını belirtti.

Yoğun ama çocukların yorgunluk hissetmeyecekleri, zevkle iştirak edecekleri dersler verileceğini anlatan Gevher, "değerler eğitiminde" de yardımseverlik, misafirperverlik gibi mevzuların işlenmeye çalışılacağını söyledi.

Gevher, binicilik, okçuluk, yüzme gibi etkinliklerin anlaştıkları yerlerde gerçekleştirileceğini belirterek, evlerinden servisle alınıp servisle bırakılacak çocuklara diyetisyen tarafından belirlenen menülerle öğle yemeği de verileceğini kaydetti.

Yaz okuluna başvuracak çocukların yaş sınırının 9-13 olacağını, katılımı da 120 kişiyle sınırlandırdıklarını aktaran Gevher, böyle bir yaz okulunu diyanet camiasında duymadıklarına dikkati çekti.

Gevher, yaz okulunda 14 kişinin görev alacağını, 3 kişinin de program akışını takip edeceğini vurgulayarak, "İnşallah başarılı olursak önümüzdeki dönemlerde sayıyı arttırırız." diye konuştu.

- Kayıtlar 25 Haziran'da sona erecek

Yaz okuluna kayıtların başladığını belirten Gevher, kayıtların 25 Haziran'da son bulacağını bildirdi.

Veli ve öğrenci kimlik fotokopisinin yanı sıra öğrencinin 4 adet vesikalık fotoğrafıyla müftülüğe kayıt yaptırılabilecek. İsteyenler, müftülüğün "418 66 11", "418 77 11" numaralarını arayarak konuyla ilgili bilgi alabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :