Mücevher İhracatçıları Birliğinden TL'ye destek

Mücevher İhracatçıları Birliğinden TL'ye destek

Tüm gelirlerini TL hesabında tutan birlik, mevcut dolar varlıklarını da TL'ye çevirdi

İSTANBUL (AA) - Mücevher İhracatçıları Birliği, TL'ye destek için mevcut dolar varlıklarını Türk lirasına çevirdi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dövizlerin bozdurulup TL veya altına yatırım yapılması yönündeki çağrısı üzerine harekete geçildi.

Tüm gelirlerini TL hesabında tutan birlik, mevcutta yurt dışı ödemeler için banka hesaplarında tuttuğu dolar varlıklarını da TL'ye çevirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek vermek için bu adımı attıklarını belirterek, Türk halkının ülkesine ve demokrasiye sahip çıktığı gibi milli parasına da sahip çıkacağını bildirdi.

Güner, "Kar zarar hesabı yapmadan bu milli meselede katkımız olsun istedik ve yurt dışı ödemelerimiz için banka hesaplarımızda tuttuğumuz dövizi de bozdurduk." ifadesini kullandı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık ise TL'ye verdikleri desteğin aslında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başladığını kaydederek, "Gelirlerimizin tamamını TL hesaplarımızda tuttuk. Dolar kurundaki yükselişi öngörmek mümkündü buna rağmen elimizdeki TL ile döviz almayarak bu desteği veriyorduk." değerlendirmelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile dış ödemeler için tuttukları dövizi de TL'ye çevirdiklerini dile getiren Atayık, burada kar zarar hesabı yapmadıklarının ve bunun yapılmaması gerektiğini vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :