MSÜ Akademik Yıl Açılış ve Harp Enstitüleri Eğitime Başlama Töreni

MSÜ Akademik Yıl Açılış ve Harp Enstitüleri Eğitime Başlama Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan:- "Esasen, askeri personel yetiştirme sistemimizi çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleme konusu uzunca bir süredir gündemimizdeydi. Ülkemiz tarihinin en büyük ihanet hareketi olan 15 Temmuz darbe girişimi, hem askeri

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri personel yetiştirme sistemini çağın ve ülkenin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleme konusunun uzunca bir süredir gündemde olduğunu belirterek, ülke tarihinin en büyük ihanet hareketi olan 15 Temmuz darbe girişiminin, hem askeri personel yetiştirme sistemindeki değişiklik ihtiyacının isabetini gösterdiğini hem de bu doğrultuda süratle adımlar atılmasını zorunlu hale getirdiğini bildirdi.

Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'nin (MSÜ) 2017-2018 akademik yıl açılışı ve Harp Enstitüleri'nin eğitime başlaması dolayısıyla düzenlenen törene mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, MSÜ'nün, her ne kadar 31 Temmuz 2016'da kurulmuş olsa da gerisinde 2 bin 200 yılı aşkın devlet ve ordu geleneğinin izi ve gücü olan seçkin bir kurum olduğunu aktardı.

Üniversitenin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kara, hava ve deniz güçlerine subay ve astsubay yetiştirmek, kurmaylık eğitimi vermek ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar yürütmek amacıyla kurulduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugünü ve geleceği kuşatan vizyonuyla, ülkemizin savunma ve taarruz gücünün belkemiği olan insan gücü kaynağının yetiştirilmesini emanet ettiğimiz üniversitemizden, devlet ve millet olarak çok büyük beklentilerimiz vardır. Esasen, askeri personel yetiştirme sistemimizi çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleme konusu uzunca bir süredir gündemimizdeydi. Ülkemiz tarihinin en büyük ihanet hareketi olan 15 Temmuz darbe girişimi, hem askeri personel yetiştirme sistemindeki değişiklik ihtiyacının isabetini göstermiş hem de bu doğrultuda süratle adımlar atılmasını zorunlu hale getirmiştir. Milli Savunma Üniversitemiz, kısa sürede organizasyonunu tamamlayıp faaliyete geçerek ordumuzun astsubay, subay ve kurmay subay ihtiyacının karşılanmasında herhangi bir boşluğun oluşmasına meydan vermemiştir.

15 Temmuz gibi yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir darbe girişimine maruz kalmış Türkiye, bu ihanetin hemen ardından hem sınırlarımız içinde hem de Suriye ve Irak'ta başarılı operasyonlar gerçekleşmiştir. Kahraman ordumuzun başarıları ülkemizin ayağının tökezlemesini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, milletimizi ve dostlarımızı da sevindirmiştir. Milli Savunma Üniversitemizin tüm branşlarda eğitim-öğretime başlayarak ortaya koyduğu yüksek performans bu sevinci daha da artırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak, kuruluşunda beri olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizin tüm faaliyetlerini, tüm projelerini desteklemeyi sürdüreceğimi özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygularla, rektörümüz başta olmak üzere tüm akademik ve idari kadro ile üniversitemize bağlı tüm okullarımız ve enstitülerimizdeki öğrencilerimize muvaffakiyetler temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :