MS Tedavisinde Yoga Mucizesi: Türkiye'de Bir İlk

MS Tedavisinde Yoga Mucizesi: Türkiye'de Bir İlk

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özşimşek, MS hastalığının tedavisinde yoga eğitiminin hastalar üzerinde olumlu etkilerini kanıtladı.

MS Tedavisinde Yeni Bir Yaklaşım

Beyin ve omuriliği etkileyen otoimmün bir hastalık olan Multipl Skleroz (MS) tedavisi ile ilgili Türkiye’de önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bilim insanları, 24 üniversiteden 45 bilim insanı ile birlikte 427 MS hastasının katıldığı bu çalışmada yoga eğitimini tedavi yöntemi olarak denedi.

Dünyada İlk: Tüm Ülkeyi Kapsayan Yoga Çalışması

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli ALKÜ Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda yoga eğitmeni olan Doç. Dr. Ahmet Özşimşek, bu çalışmanın önemini vurguladı. Hindistan'da aldığı yoga eğitimi sayesinde MS hastalarına haftada iki gün, iki aylık yoga eğitimi veren Özşimşek, yoganın hastaların bilinç durumu, duygu durumu ve solunum fonksiyon kapasiteleri üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtti.

MS Tedavisinde Yoga Mucizesi: Türkiye'de Bir İlk

Yoga ile MS Hastalarında Gözle Görülür İyileşme

Doç. Dr. Ahmet Özşimşek, yoga eğitiminin MS hastalarının bilinç durumunda, karar verme becerilerinde ve unutkanlık gibi semptomlarda iyileşme sağladığını ifade etti. Ayrıca, yoga eğitiminin solunum fonksiyon kapasitelerini artırarak hastaların daha verimli nefes almasını sağladığını da kanıtladıklarını söyledi.

13. Klinik Nöroimmünoloji Sempozyumu'nda Sunum Yapıldı

Dünyada ilk defa ülke genelinde yapılan bu çalışma, MS semptomlarını iyileştirme potansiyelini ve stres yönetimi, kaygı azaltma gibi genel refahı artırma yollarını sunuyor. Doç. Dr. Ahmet Özşimşek, "13. Klinik Nöroimmünoloji Sempozyumu'nda tüm nöroloji hekimlerine bu verileri sunduk. Alanya’dan 50, Türkiye genelinde ise 377 hastamızı aldığımız bu çalışma kapsamında projemiz devam edecek. MS hastalarımızın kliniğimize başvurması halinde yeni yoga çalışmalarımız hastanemizde sürecektir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.