Motuk’tan delegelere teşekkür
5. Dönem Olağan Genel Kurulda ikinci kez oda başkanlığına seçilen Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı H. Hüseyin Motuk, genel kurula katılan delegelere teşekkür etti.
Ziraat Mühendisleri Konya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Hüseyin Motuk, seçime katılan delegelere teşekkür etti.
Seçim sonrası yeni yönetimle birlikte ilk kez toplantı yapan Motuk, sandıkta kendisine en fazla desteğin eski üyelerden geldiğini belirterek şöyle konuştu: Özellikle Avrupa Birliği süreci içerisinde tarımın önemli bir yeri bulunmakta olup, bu konuda odamıza ve meslektaşlarımıza büyük görevler düşmektedir. Türkiye ile AB tarım sektörleri arasında görülen farklılıkların giderilmesinde sivil toplum örgütlerine ve özellikle odamızın çok daha etkili olacağı inancındayım.
Konya Ovası’nın Avrupa’da hak ettiği yerde olabilmesi için yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını vurgulayan Motuk, AB sürecinde Ziraat Mühendislerine tarımsal üretim ve istihdam konularında daha fazla yer verilmesi gerektiğini belirterek, “Üniversitelerimizin Ziraat Fakültelerinde yapılan eğitim bu noktadan uzak olup, AB tarımsal yapıları ve eğitmleri göz önünde bulundurularak eğitim sistemin yeniden gözden geçirilmelidir” dedi.