Motosikletiyle Afrika kıtasının zenginliklerini anlatıyor

Motosikletiyle Afrika kıtasının zenginliklerini anlatıyor

Motoruyla Afrika'yı turlayan Sesli: - "Gerçek Afrika hoşgörünün, eşsiz maceraların, çok farklı kültürlerin ve tüm renklerin bir arada bulunduğu harmonik bir coğrafya. Afrikalı insanlar Türkiye’ye farklı bir sempati ile yaklaşıyorlar"

CAPE TOWN (AA) - MURAT KARADAĞ - Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde yaşayan seyyah Sarper Sesli, motosikletiyle yaptığı Afrika turlarıyla tüm dünyada kıtanın kültürel zenginliklerinin tanıtımına katkıda bulunuyor.

Yaptığı turlarda gördüğü Afrika'yı AA muhabirine anlatan Sesli, Afrika'nın bilinenin aksine farklı renklerin ve kültürlerin barış içinde yaşadığı büyük bir kıta olduğunu söyledi.

Sesli, geçen yıl dünyanın en güneyi olan Cape Town'dan İstanbul'a, motosikletiyle kıtayı baştan başa bir arkadaşıyla gezdiğini dile getirdi.

Seyahatleri boyunca 17 bin kilometre yol yaptıklarını belirten Sesli, "Asıl amacımız Afrika'ya dair ön yargıları yıkarak dikkatleri kıtanın güzelliğine ve kıtadaki barış ortamına çekmekti." dedi.

Sesli, "Seyahatimiz boyunca çok farklı kültürlerle karşılaştık. Barış içinde yaşayan bu insanlarla biz de güzel dostluklar kurduk. Türk olduğumuzu öğrenince bize daha farklı bir sempati ile yaklaştılar. Yol boyunca hiçbir güvenlik sıkıntısı ile karşılamadık." şeklinde konuştu.

- İnsanlardaki Afrika algısı değişiyor

İnsanların Afrika'yı, açlığın, sefaletin, savaşların ve güvensizliğin anavatanı olarak düşündüğüne dikkati çeken Sesli, gerçek Afrika'nın hoşgörünün, farklı kültürlerin, eşsiz maceraların ve bugünün yükselen kıtası olduğunu ifade etti.

Sesli, son yıllarda turistlerin Avrupa ve Asya kıtalarından ziyade Afrika’ya yöneldiğini aktararak "Tecrübelerime de dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Afrika tüm renklerin, güzel lezzetlerin, çok farklı kültürlerin bir arada bulunduğu harmonik bir coğrafya. Yapmak istediğiniz ekstrem aktivitelerden tutun görmek istediğiniz dünyadaki özel yerlere kadar her şeyi içinde barındırıyor. Kıtanın bu özgünlüğü dünyanın her yerinde fark edilmeye başlandı. Afrika kelimesi insanlarda artık daha güzel anlamlar çağrıştırıyor." ifadelerini kullandı.

- "Büyükelçilerimiz bizleri misafir etti"

Seyahatleri sırasında bazı ülkelerin sınır geçişlerinde bir takım sıkıntılar yaşadıklarını ama Türk büyükelçiliklerinin girişimleriyle sorunlarını hızlıca çözdüklerini belirten Sesli şöyle devam etti:

"Afrika'nın hemen her yerinde bulunan elçiliklerimizin yaşadığımız sıkıntılarda bizlere olağanüstü yardımları oldu. Bu bizler için çok önemliydi. Büyükelçilerimiz bizleri misafir etti, önümüzü açtı. Temsilciliklerimizde kendimizi evimizde gibi hissettik. Bizi yolcu ettikten sonrada arayıp sordular. Büyükelçilerimizin hepsine şükranlarımı sunuyorum."

Son yıllarda dünyayı gezen Türk seyyahların sayısında artış olduğunu söyleyen Sesli, Türk isminin dünyayı gezen seyyahlar vasıtası ile dünyanın ücra köşelerinde bile duyulduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :