Motorine zam yolda! 22 Aralık'tan itibaren geçerli olacak

Motorine zam yolda! 22 Aralık'tan itibaren geçerli olacak

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki değişimler, akaryakıt fiyatlarına bir kez daha yansıyor. Konya'da motorine gece yarısı 1 lira 64 kuruş zam yapılması bekleniyor.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki sürekli hareketlilik, akaryakıt fiyatlarında yeni bir değişime neden oluyor. Dün benzine yapılan zammın ardından, motorine de gece yarısı zam gelmesi bekleniyor.

Brent petrol ve dolar kurundaki dalgalanma ile birlikte KDV ve ÖTV oranlarındaki artışlar, benzin ve motorin fiyatlarına etki ediyor.

Sektör kaynaklarına göre, motorine 22 Aralık 2023 tarihinden itibaren 1 lira 64 kuruş zam yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde motorine yapılan indirimlere rağmen, yeni zamlarla birlikte fiyatlar yükselmeye devam ediyor.

Son olarak, 7 Aralık'ta 1 lira 30 kuruş, 8 Aralık'ta 88 kuruş indirim yapılan motorin fiyatları, 9 Aralık'ta 1 lira 65 kuruş indirimle karşılanmıştı. Ancak, 20 Aralık'ta benzin fiyatlarına 1 lira 50 kuruşluk bir artış daha yaşanmıştı.

Konya'da güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde:

- Benzinin litresi 35 lira 75 kuruş,
- Motorinin litresi 36 lira 71 kuruş,
- LPG otogazın litresi ise ortalama 18 lira 80 kuruş.

Zammın ardından Konya'da motorinin litre fiyatı 38 lira 35 kuruş olacak.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki belirsizliklerle birlikte, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmanın gelecekte de devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.