Mostar'da "Türk Kültür Günleri"

Mostar'da "Türk Kültür Günleri"

Mostar Yaz Festivali kapsamında Yunus Emre Enstitüsü ve KAYMEK iş birliğinde düzenlenen Türk Kültür Günleri, Bosna Herseklilere Türkiye'nin zengin kültür yelpazesi ile buluşma imkanı sunuyor

MOSTAR (AA) - Bosna Hersek'in güneyindeki turistik Mostar şehrinde başlayan "Türk Kültür Günleri", Bosna Herseklilere Türkiye'nin zengin kültür yelpazesi ile buluşma imkanı sunuyor.

Mostar Yaz Festivali kapsamında Yunus Emre Enstitüsü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KAYMEK) iş birliğinde düzenlenen iki günlük etkinlikte ebru, hat ve Türk mutfağı kursları verilecek, ayrıca ney gecesi tertip edilecek.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber, yaptığı açıklamada, Bosna Herseklilerin Türk kültürüyle yakından ilgilendiğini belirterek, iki gün sürecek etkinlikte ayrıca, neyzen Saudin Sahinovic konseriyle konukları tasavvuf müziğiyle buluşturacaklarını aktardı.

Ebru sanatçısı Abuzer Pala da Mostar'da daha önce de kurs verdiğini belirterek, Osmanlılara Doğu'dan gelen ebruya yüzyıllar sonra dahi ilk günkü gibi ilgi olduğunu ifade etti.

Ebru kursuna katılan İrmela Salcin, ebruya ilk görüşte aşık olduğunu söyleyerek, "Burada sadece sanatı değil, aynı zamanda yaratıcılığımızı da geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarın sona erecek Türk Kültür Günleri kapsamında, Bosna Hersekli hattat Munib Obradovic de kurs verecek. Etkinlik kapsamında ayrıca, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini yapma ve tatma imkanı da sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :