Mossad’a çalışan casuslar sorgulanıyor

Mossad’a çalışan casuslar sorgulanıyor

MİT tarafından İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'a çalıştıkları iddiasıyla çökertilen casus ağındaki 34 kişinin sorgusu başladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonla, İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'ın Türkiye'deki casus ağı deşifre edildi. Ajan ağında yer alan 46 şüpheliden 34'ü, İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Operasyonun odak noktası, Mossad'ın Türkiye'deki Filistinliler ve ailelerine yönelik eylemlerde kullanmak üzere eleman temin ettiği casusluk faaliyetleri oldu. MİT, şüphelilerin sosyal medya üzerinden Mossad yetkilileriyle iletişime geçtiklerini, Filistin lehine çalışan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediklerini belirledi.

Gözaltına alınan 34 şüphelinin emniyetteki sorgusu devam ederken, zanlılara ait dijital materyaller ilgili birimlere teslim edildi. Dijital materyallerin incelenmesiyle birlikte, casusluk faaliyetleri ve gölge savaşlarla ilgili yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

MİT'in operasyonu, uluslararası casusluk kapsamında değerlendirilerek gerçekleştirilmiş olup, olayın uluslararası ilişkilerde nasıl bir etki yaratacağı da yakından takip edilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.