Moritanya'da Türk ürünlerine yoğun ilgi

Moritanya'da Türk ürünlerine yoğun ilgi

Mağaza sahibi ve Türk giyim ürünleri ithalatçısı Hammadi: "Türk giyim ve ayakkabılarının kalitesini fark ettikten sonra sadece Türkiye'den ithalat yapmaya başladık. Türk ürünlerine büyük talep var. Türk giyim ürünleri piyasada Çin, Endonezya ve Malezya'nı

NOVAKŞOT (AA) - Moritanya'da Türk ürünleri son beş yılda Avrupa ve Çin ürünlerinin önüne geçerek piyasada ilk sıraya yerleşti.

Başta başkent Novakşot olmak üzere Moritanya'nın farklı kentlerinde Türk ürünlerini satan mağazalar yaygın bir şekilde görülürken, zengininden fakirine her kesimden müşterinin Türk ürünlerine yönelik talepleri de her geçen gün artarak devam ediyor.

Novakşot'un en lüks semtlerinden fakir semtlerine kadar hemen hemen her mahallede görülebilen Türk ürünlerini satan mağazalarda giyim, ayakkabı, saat, takı, ofis ve ev malzemeleri, çanta ve gözlüğün yanı sıra gıda ürünleri de raflardaki yerini alıyor.

Türk ürünleri satan mağaza sahiplerinden Ebubekir Hemed, AA muhabirine, Türk ürünlerine en çok rağbet eden kesimin gençler olduğunu ve özellikle de giyim ve ayakkabıya ilgi gösterdiklerini söyledi.

- Türk ürünleri her bütçeye uygun

Türk ürünlerinin kaliteli ve fiyatının da her bütçeye uygun olduğunu dile getiren Hemed, bu ürünlerin Moritanya'da iyi bir gelecek vadettiğine dikkati çekti.

Mağaza sahibi ve Türk giyim ürünleri ithalatçısı Hasan Hammadi de ürünlerin kalitesinden övgüyle söz ederek, Moritanyalıların Türk ürünlerini Çin, Endonezya, Malezya ve Avrupa ürünlerine tercih ettiğini ifade etti.

Hemed, "Türk giyim ve ayakkabılarının kalitesini fark ettikten sonra sadece Türkiye'den ithalat yapmaya başladık. Türk ürünlerine büyük talep var. Türk giyim ürünleri piyasada Çin, Endonezya ve Malezya'nın giyim ürünlerine karşı en önemli rakip haline geldi." dedi.

Türk misafirperverliğinden de övgüyle söz eden Hemed, Moritanyalı tüccarların Türkiye'de takdirle karşılandığını belirterek, iki ülke arasındaki güçlü ilişkinin, Türkiye'nin Moritanya'ya yönelik ticari hareketliliğinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu aktardı.

Türk ürünleri satan mağaza sahiplerinden Abdullah Abdulbereke ise Moritanya halkının son yıllarda Türk ürünlerinin kalitesinin farkına vardığını ifade ederek, "Türk ürünlerini diğerlerinden ayıran şey, bu ürünlerin hilesiz ve her bütçeye uygun olmasıdır." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :