Moody’s 12 İngiliz finans kuruluşunun görünümünü düşürdü

Moody’s 12 İngiliz finans kuruluşunun görünümünü düşürdü

Moody’s, içerisinde İngiltere’nin önde gelen bankalarının ve konut şirketlerinin de olduğu 12 finans kuruluşunun görünümlerini düşürdü

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, içerisinde İngiltere’nin önde gelen bankalarının ve konut şirketlerinin de olduğu 12 finans kuruluşunun görünümlerini düşürdüğünü açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada İngiltere’nin önde gelen banka ve konut finansman şirketlerinden Barclays, HSBC Bank, Santander UK, Coventry Building Society, Leeds Building Society, Nationwide Building Society, Nottingham Building Society ve TSB Bank’ın görünümlerinin “durağandan” “negatife” çekildiği belirtildi.

Moody’s açıklamasında Lloyds Bank ve Principality Building Society’nin görünümlerinin “pozitiften” “durağana” çekildiğini, Llyods, Barclays, Bradford & Bingley ve NRAM’in İngiliz hükümeti destekli teminatsız borç enstrümanlarının görünümünün de “durağandan” “negatife” çekildiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşunun Genel Müdürü Laurie Mayers konuya ilişkin açıklamasında, “Daha düşük ekonomik büyümenin, İngiltere’nin AB ile ticaret ilişkilerinin geleceğine ilişkin artan belirsizliğin kredilere olan talebi azaltacağını, daha fazla kredi kaybına yol açacağını ve finans kuruluşlarının toplu finansman koşulları için daha fazla oynaklığa yol açacağını düşünüyoruz. Bu durum bankaların kredi temelleri için negatif unsur oluşturacaktır. İngiltere’nin bankacılık görünümü de benzer şekilde durağandan negatife çektik.” ifadelerini kullandı.

Moody’s açıklamasında Royal Bank of Scotland (RBS), Skipton Building Society, West Bromwich Building Society ve Yorkshire Building Society’nin görünümlerinin ise teyit edildiği kaydedildi.

İngiltere’de yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumundan ayrılık kararının çıkmasının ardından Moody’s 24 Haziran’da ülkenin kredi notu görünümünü “durağandan” “negatife” çektiğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :