Moğolistan'da kurban sevinci

Moğolistan'da kurban sevinci

ULANBATOR (AA) - Türkiye'deki hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlar Cansuyu tarafından Moğolistan'da Kazak Türklerinin yoğunlukla yaşadığı...

ULANBATOR (AA) - Türkiye'deki hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlar Cansuyu tarafından Moğolistan'da Kazak Türklerinin yoğunlukla yaşadığı Bayan Ölgi'de kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Cansuyu Derneği tarafından ülkenin farklı bölgelerinde yaklaşık bin 700 kurban hissesi kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Başkent Ulan Bator ile Bayan Ölgi'nin kırsal kesimlerinde kurban etleri yerel kuruluşlarla işbirliği yapılarak binlerce aileye dağıtıldı.

Cansuyu Derneği Moğolistan ekibi başkanı Burak İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılı Kurban Bayramı organizasyonu için Moğolistan'da bulunduklarını belirtti. Yakın zamanda sel felaketinden etkilenen Bayan Ölgi şehrinde dağıtımları sürdürdüklerini belirten İnce, "Bin 700 küçükbaş kurban kesimi ve dağıtımı yaptık. Yakın zamanda sel felaketine uğrayan ve genel bir yoksulluk içinde bulunan Bayan Ölgi şehrinde bayram süresince muhtaçlar için çalıştık. Kesilen kurbanlar poşetlenip, önceden belirlenen yoksul mahallelerde dağıtıldı. Muhtaç ailelerin çocuklarına şeker ve balon verildi, kırtasiye yardımı yapıldı." dedi.

"Yaklaşan kış dönemlerinde sert hava koşulları sebebiyle daha da artan işsizlik sonucu zorluk çeken ihtiyaç sahiplerine Türkiye'den gönderilen yardımlar cansuyu oldu." diyen İnce, "Çadırlarda ve toprak evlerde yaşayan Bayan Ölgililer bizi mutlulukla karşıladı. Kimi vatandaşlar ikramlarda bulundu. Yardım dağıttığımız vatandaşlar bize 'yardımların asırlardan beri gelen inanç ve soy bağlarını daha da güçlendirdiğini' söylediler." şeklinde konuştu. İnce, Cansuyu'nun Moğolistan'da yardım çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :