Moğolistan'da Kurban Bayramı

Moğolistan'da Kurban Bayramı

Başkent Ulan Bator'da yaşayan farklı milletlerden Müslümanlar bayram namazında buluştu

ULAN BATOR (AA) - Moğolistan'ın başkenti Ulan Bator'da yaşayan farklı milletlerden Müslümanlar, bayram namazını Diyanet İşleri Başkanlığının mescidinde kıldı.

Ülkedeki 4 mescidden biri olan Diyanet mescidinde bir araya gelen farklı milletlerden Müslümanlar, erken saatte mescidi doldurdu. Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, bayram namazı kılındı. Türkçe ve Moğolca okunan hutbenin ardından cemaat birbirleriyle bayramlaştı.

Moğolistan'da yaşayan iş adamı Hüsmen Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıldır bu ülkede ticaretle uğraştığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Moğolistan'da çok güzel hizmetleri olduğuna değinen Ceyhan, "Koordinatörlüklerle çok faydalı faaliyetler yürütüyorlar. Bu faaliyetler, Moğolistan'da yaşayan biz Müslümanları son derece mutlu etmektedir. En temel sorunlarımızdan biri olan mescid yokluğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı sayesinde çözmüş olduk." diye konuştu.

Ceyhan, Moğolistan'da yaşayan Müslümanların birlik beraberliğine Diyanet İşleri Başkanlığının büyük destek sağladığını bildirdi.

Mescidin imamı olan ve 4 yıldır Ulan Bator'da görev yapan Halil Tokul, Moğol, Kazak, Bangladeşli, Kuveytli, Katarlı, Cezayirli, Arnavut ve Türkiyeli Müslümanlar ile kılınan bayram namazının, birlik ve beraberliğin bir simgesi olduğuna vurgu yaptı.

Kazak asıllı Moğolistan vatandaşı Şakyen Sagidolda (67), İslam ümmeti için birlik ve bereket temennisinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler