Mogan Gölü'nde temizlik başladı

Mogan Gölü'nde temizlik başladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay:"Dünyanın en büyük projelerinden birisi diyoruz, o kadar basit bir olay değil. Şantiye alanına gidilip görüldüğü zaman gerçekten büyük bir iş olduğu ortaya çıkıyor"

ANKARA (AA) - Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü'nün temizliğine Atatürk Sahil Parkı kıyı kesimlerinden başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, sahil parkının kıyı kesimindeki temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Gölbaşı’nın 25 yıllık özleminin son bulmaya başladığını ve gölün temizlik çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini aktaran Duruay, "İMBAT tarama gemisi kıyılara yanaşamıyor, bu yüzden gölün sonundan başlayıp sahil parka doğru gelerek temizlemeye başlayacak." ifadelerini kullandı.

Duruay, şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük projelerinden birisi diyoruz, o kadar basit bir olay değil. Şantiye alanına gidilip görüldüğü zaman gerçekten büyük bir iş olduğu ortaya çıkıyor. Hollanda'dan gelen büyük çuvalların alanının tesviyesinin yapılması, alanın yüzde 2 meyilli olması, kanalların yapılması, dinlendirilme havuzları, 3 pompanın olması, gölden gelecek balçığın bu alanda kimyasalla karıştırılarak suyun süzülmesini sağlayan sistemin kurulması, çok kapsamlı bir proje olduğunu gösteriyor."

Gölün temizliğinin uzun zamandır gündemde olduğunu anımsatan Duruay, "Sadece Gölbaşı için değil, Ankara için de önemli. Gölün temizliği için çok mücadele ettik. Hepimizin mücadelesi sonunda iç su temizliğinde dünyanın en büyük projesinden biri Gölbaşı’nda uygulanıyor. Bir sene içerisinde de gölümüz temizlenecek. Vatandaşlarımız daha temiz ve berrak Mogan Gölü'ne tekrar kavuşacak." değerlendirmesinde bulundu.

Mogan Gölü’nün temizlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Fatih Duruay, gölde kirliliğe geçit vermeyeceklerini belirtti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :