Modifiye tutkunları "Yusuf bebek" için seferber oldu

Modifiye tutkunları "Yusuf bebek" için seferber oldu

Doğuştan spastik engelli olan ve tedavisi için 115 bin lira gereken 15 aylık "Yusuf bebek" için sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce modifiye araç tutkunu Bursa'da bir araya geldi- Otomobillerinin camlarına "Her şey Yusuf için" yazan modifiye tutkun

BURSA (AA) - Doğuştan spastik engelli olan ve tedavisi için 115 bin lira gereken 15 aylık "Yusuf bebek" için sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce modifiye araç tutkunu Bursa'da buluştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fatih ve Büşra Taş çifti, bebekleri Yusuf Kayra Taş'ın hareketlerinden şüphelenerek 9 aylıkken hastaneye götürdü. Hastanedeki sağlık kontrollerinde Yusuf bebeğin spastik engelli olduğu tespit edildi.

Asgari ücretle çalışan çifte, çocuklarının tedavisi için 115 bin lira gerektiği söylendi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu ücreti bir araya getiremeyen çift için modifiye işleriyle uğraşan Sedat Ceylan sosyal medya aracılığıyla yardım kampanyası başlattı.

Yardım çağrısına olumlu yanıt veren yüzlerce modifiye tutkunu, toplanma kararı aldı.

Kampanya için merkez Osmangazi ilçesindeki bir plazanın otoparkında Bursa Park Modifiye Derneği, Efe Performans Kulübü, İb Er Oto Performans Kulübü, Kaya Performans Kulübünün üyeleri ve İstanbul, Manisa, Balıkesir, Yalova gibi çevre illerden gelen 750 modifiyeli otomobilin sürücüleri Yusuf bebek için birlik oldu.

Otomobillerinin camlarına "Her şey Yusuf için" yazan modifiye tutkunları, daha sonra yardım kampanyasına maddi destek verdi.

Öte yandan Gölyazı Ünallar İlköğretim Okulu öğrencileri de 37,5 lira toplayarak kampanyaya katıldı.

- "Kampanyanın başladığını duyunca duygulandım"

Baba Fatih Taş, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

En büyük dilediğinin bu yardımlarla oğlunun iyileşmesi olduğunu vurgulayan Taş, "Bu kampanyanın başladığını duyunca çok duygulandım. Gelen yardımlarla inşallah oğlumun tedavisini yapacağız." dedi.

- "İçimdeki bu küçük umudu yeşerttikleri için teşekkür ederim"

Anne Büşra Taş da bir anne olarak çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Diğer şehirlerden oğluna yardım için yüzlerce kişinin geldiğini belirten Taş, "Gelenler oğluma kendi çocukları hatta kardeşleriymiş gibi davranıyorlar. Gelenlerden Allah razı olsun. Bütün arabaların üzerinde çocuğumun ismi ve fotoğrafı var. 'Var, yok' demeden herkesin katkısı oldu. Hatta bir okulda çocuklar 37,5 lira para toplamışlar. O gün aç kalmak uğruna 1'er lira da olsa toplayıp bu parayı göndermişler. O parayı hiçbir zaman harcamayacağım. İçimdeki bu küçük umudu yeşerttikleri için herkese teşekkür ederim." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :