Modern sanat sergisi "Documenta 14" Atina'da açıldı

Modern sanat sergisi "Documenta 14" Atina'da açıldı

Avrupa'nın en önemli modern sanat sergilerinden "Documenta 14" kapsamında 160'dan fazla sanatçının eserleri kentin 40 farklı noktasında sergilenecek

ATİNA (AA) - Avrupa'nın 5 yılda bir farklı kentlerinde düzenlenen, en önemli modern sanat sergilerinden "Documenta 14", Yunanistan'ın başkenti Atina'da sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışını Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier gerçekleştirdi. Açılışa, politikacıların yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Steinmeier açılışta yaptığı konuşmada, serginin bazen politikacılar için rahatlatıcı olmasa da olaylara farklı bir bakış açısı getirdiğini belirtti.

Pavlopoulos ise iki ülkenin Avrupa vizyonunu gerçeğe dökme zorunluluğu olduğuna işaret ederek, "Özellikle, yaşadığımız bu kritik yol ayrımında, bu amaç Avrupa kültürü temelinde gerçekleştirilebilir." şeklinde konuştu.

"Atina'dan öğrenmek" sloganıyla açılan sergide 160'tan fazla sanatçının eserleri aralarında meydanlar, sinema salonları ve kütüphanelerin yer aldığı kentin 40 önemli noktasında sergilenecek. Atina'da 16 Temmuz'a kadar ziyarete açık kalacak serginin bir sonraki adresi, Almanya'nın Kassel kenti olacak.

Sergide, Türkiye'den Nevin Aladağ ve Banu Cennetoğlu'nun eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :