MODEL OIC 2019

MODEL OIC 2019

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati:- "Bu ülkedeki inşa süreci, sadece Türkiye'nin inşası değil, ümmetin de inşasına öncülük edecek. İnşayı yaparken geçmişle olan bağımızı iyi kurmamız lazım. Burada da sizlere, imam hatipli gençlere çok iş d

İSTANBUL (AA) - Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Bu ülkedeki inşa süreci, sadece Türkiye'nin inşası değil, ümmetin de inşasına öncülük edecek. İnşayı yaparken geçmişle olan bağımızı iyi kurmamız lazım. Burada da sizlere, imam hatipli gençlere çok iş düşüyor." dedi.

Nebati, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye 56 ülkeden lise seviyesindeki öğrencilerle Türkiye'deki gençlerin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Model İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi/MODEL OIC 2019" programında konuştu.

Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin öneminden bahseden Nebati, böyle bir programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Nebati, önce geçmişi anlayarak ihya etmeleri gerektiğini dile getirerek, "Geçmişten öyküneceğiz ve geleceği inşa edeceğiz. Zaman ilerliyor, saçlara ve sakallara ak düşüyor. Bunu hep dile getirdik. Bu ülkedeki inşa süreci sadece Türkiye'nin inşası değil, ümmetin de inşasına öncülük edecek. İnşayı yaparken geçmişle olan bağımızı iyi kurmamız lazım. Burada da sizlere, imam hatipli gençlere çok iş düşüyor." diye konuştu.

Zirveye 50 ülkeden gençlerin katıldığını anlatan Nebati, bu tür programların önemine işaret etti. Nebati, gençlerin iyi anlamaya ve iyi görmeye ihtiyacı olduğunu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dirilişi gerçekleştirecek gençler burada. Bizler sizlerin önünde koşacağız. Sizler de bu dirilişe örneklik edeceksiniz. Sizlerin bu atağı, bu adımı sadece İslam ümmeti için değil. Dünyanın huzura ve barışa kavuşması için önemli görevler alacaksınız. Sizler 50 ülkeden gelen gençlersiniz. İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var. Birileri bizim düşünmemizi, kendimiz olmamızı engellemek için maşalar kullanıyor. Sizler ve bizler hep beraber omuz omuza hareket etmeliyiz. Sizlere düşen şey çok açık."

- "Bugün Kudüs'ün bağımsızlığından daha uzaktayız"

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ise dünyanın çok çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirterek, "Küresel olarak böyle bir döneme tanıklık ediyoruz. Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı dönemden daha çalkantılı bir dönem. Birçok insan yeni bir dünya savaşından bahsediyor. Yeni bir soğuk savaştan geçtiğimiz söyleniyor. Burada terör örgütleri ve vekalet savaşları var. Haberlerimizi ve gündemlerimizi bunlar belirliyor." dedi.

İİT'nin Kudüs'ün bağımsızlığını sağlamak üzere kurulduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün olabildiğince Kudüs'ün bağımsızlığından daha uzaktayız. Üye ülkeler, burada kuruluşun hedeflerini izleyemediler. Üye ülkeler ümmet olma idealini gerçekleştiremediler. Tevhit bir olmaktır. Allah'ın ve ümmetin birliğinde olmaktır. Bu ideali gerçekleştiremezsek ve bu ideali başarmak için daha sıkı çalışmazsak Kudüs zincirlere vurulmuş olarak kalacaktır. Müslümanların hakları sürekli olarak baskı altında tutulacaktır. Bu etkinlik çok önemlidir. Çünkü bizim parlak gençlerimiz ileride yetişkin olduklarında bu idealler için çalışmanın önemini anlayacak. Ümmetin tevhidi için çalışmanın önemini anlayacaklar."

Erdoğan, yeni perspektiflere ihtiyaç olduğunu anlatarak, gençlerin İslam dünyasında ihtiyaç duyulan dinamizmi göstermesinin gerekliliğine işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :