Moda "engel" tanımadı

Moda "engel" tanımadı

Çankaya Belediyesince düzenlenen defilede engelli kadınlar, İranlı modacı Mazyar Topal'ın kıyafetlerini taşırken heyecanlandı

ANKARA (AA) - Engelli kadınlar, düzenlenen defilede İranlı modacı Mazyar Topal'ın kıyafetlerini taşıdı.

Çankaya Belediyesince, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engelli bireylerin sorunlarına farkındalık oluşturmak amacıyla ''Aşk Engel Tanımaz'' defilesi düzenledi.

Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda, koreografisini Topal'ın üstlendiği defilede, Ç'engel Kafe, Ç'engel Atölye, Çankaya Çocuk Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi ve Çankaya Görme Engelliler Spor Kulübü'nde faaliyet gösteren engelliler, büyük bir heyecanla podyumda yürüdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın da izlediği defilede, Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden 29 kişi de anıldı.

Engelli kadınlar, Topal'ın diktiği kostümleri siyah duvaklarla kombin ederek terörü protesto etti.

İranlı modacı Mazyar Topal, projeyle amaçlarının, engelli bireylerin toplumda yaşadığı sorunlara dikkati çekmek olduğunu söyledi.

Hazırladığı kıyafetleri, giyen mankenlere hediye edeceğini kaydeden Topal, ''Allah'ın verdiği fiziksel özelliklerin farklılığında dolayı kimseyi ayırt edemeyiz. Hiçbirimiz mükemmel değiliz bu nedenle bu defileyi yaptım burada ki engelli arkadaşlarımıza cesaret vermek için bu projeyi yaptık. Aşk nasıl engel tanımıyorsa hayatta istediğimiz hiçbir şey engel tanımaz'' dedi.

Karabıyık, günün anısına Topal'a plaket verdi.












Moda "engel" tanımadı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler